Vážený pane Tribučku,
než-li osočovat, postačí se slušně zeptat.
1) Sokolovna - s majiteli sousedních pozemků máme dohody o souhlasu s realizací stavby. V letošním roce se bude realizovat zateplení sportovní haly. V rámci této akce se vstup na podium pro účinkující neřeší. Dokumentace je tedy stále ve stejném rozsahu, jako v době vašich připomínek. Rozhodně není nerealizovatelná.
2) Greenway Jizera - napsal jsem, že se SŽDC není problém a že věřím, že se s ČD dohodneme na řešení tak, abychom se vyhnuli placení úhrady za náhradní autobusovou dopravu. To stále platí. Jinak tento koridor mám od roku 2005, kdy jsme si s kolegou Ing. Lukešem začali záměr cyklostezky podél Jizery vymýšlet, projitý několikrát, a nejsem závislý na tom, co nafotí pan zahradník.
3) Terminál - autobusová dopravy probíhá na základě vlastní komerční politiky dopravce a objednávky základní obslužnosti ze strany Libereckého kraje. To asi z okna bytu vidět není. V současné době k terminálu zajíždí autobusy do Jablonce n.N. s vazbou na rychlíky od Pardubic. Protože současné autobusové nádraží se změní na zastávku a parkování autobusů bude přesunuto k železniční stanici, předpokládám, že se dopravní politika autobusového dopravce změní.
Jinak pane Tribučku, dojíždím denně ze Semil. Sice nevidím železniční stanici z "Vašeho nadhledu", ale odvážím se tvrdit, že provoz jak na železnici tak u autobusů mám docela dost dobře vypozorovaný. Rozhodně si nemíním dělat legraci ze Železnobroďáků, ale stejně si myslím, že nejednáte ani tak za "nás" jako spíše ze "sebe", což je v reálných celých číslech velký rozdíl.