Vážená paní Kortanová.
Píšete, že 71 roků není limitující věk, jiní měli za to, že stačí být mladý duchem. Asi ano, pokud by se po endoprotéze levé kyčle, nezačaly ozývat další klouby. Ono všechno je dáno úhlem pohledu. Znáte to, člověka nemusíte až tak znát do detailu a zdá se vám sympatický, popřípadě nesympatický. Většinou to záleží na tzv. naladění na nějakou vlnu. Já tomu léta říkám hodnoty a pravidla, mnohdy nepsané a léty prověřené. Pokud by se ovšem člověk chtěl o sobě dozvědět co nejvíce, měl by samozřejmě znát spíš názory lidi, kteří s ním nesouhlasí. Problém je ale v tom, podle mého názoru, že málokdo je ochoten se ozvat v případě, že se mu něco nelíbí nebo s něčím či někým nesouhlasí. Někde jsem napsal, že se určitě nezavřu doma a nezačnu štrykovat a taky, že jsem nikdy nebyl v politické straně a nerad bych tento status měnil.
Pravdou je, že jsem se politikou regionální i celostátní zabýval dlouhé roky, čímž jsem si vysloužil od přátel mnoho uštěpačných poznámek. Mám rád principy a to jak politické tak i technické. Podle mého názoru, jsou i principy politické zajímavé a není jich až tak moc. Proto na demonstrace na obranu demokracie nosíme se ženou transparent KONEC LŽI A MANIPULACI, který podle spolu-demonstrujících je nadčasový. To vlastně vyjadřuje moji hlavní hodnotu v politice. Když politik lže nebo záměrně zatajuje pravdu, tak manipuluje lidmi, které podceňuje a to je nepřípustné. Rád si s kýmkoliv o tom popovídám a rád podpořím lidi dobré vůle v politice regionální i celostátní, aniž bych měl dojem, že jim to nějak výrazně pomůže.
Pěkné jaro a ještě lepší léto všem.