Dobrý den všem,
jsem velmi ráda, že snad začíná být prolomena nechuť vedení města diskutovat s občany na městském diskusním fóru. Jsem tomuto posunu opravdu ráda, protože mi bylo několikrát panem starostou Lufinkou i místostarostou Mališem osobně řečeno, že oni prostě do městské diskuse odpovídat občanům nehodlají a nebudou.
Takže toto vítám jako jasný pozitivní krok.
Na druhou stranu není pravda, že by komunální a krajští politici nezveřejňovali na internetových sítích denně svůj program a to, o čem kde jednají. Nejlepším příkladem jde právě pan hejtman Martin Půta, který na Facebooku zveřejňuje denně (dokonce i několikrát denně!), co kde řešil, navštívil, co ho oslovilo apod. A z jeho rychlých reakcí - třeba na můj podnět reagoval během několika minut!!! - je zřejmé, že svůj Facebookový profil spravuje sám osobně, nikoli jeho aparát. I během naší schůzky jsem si všimla, že při přesunu z radnice na Trávníky několikrát kontroloval svůj mobil a na něco odepisoval. A myslím, že by bylo dost komické tvrdit, že to pan hejtman přeci nemůže stíhat, protože on toho má na starosti moc...a on klidně a otevřeně třeba o schůzce na Trávníkách velmi rychle veřejnost informoval, i když toto je (a já v to doufám!!) jen dílčí a postupný krok v řešení problému Trávníky.
A s občany takto na Facebooku, ale i na jiných komunikačních kanálech čile diskutují například pan starosta Chrastavy Canov, dále politik Jan Farský (bývalý a dodnes velmi oblíbený starosta Semil, dnes politik na státní úrovni). Takže - ono to jde, když se tedy chce.
Navíc - každý politik, i městský, má kolem sebe aparát, který je ke komunikaci a zveřejňování informací určen - nakonec i na našich městských webovkách i na oficiálním městském facebookovém profilu jsou (konečně) zveřejňovány informace o to, co se v městě děje - tedy i o té korouhvičce, opravených chodnících i o těch zde již pověstných srnách na hřbitově...
No dobrá, o tom, že má brodský pan starosta a místostarosta hodně práce kolem chodu města, o tom nikdo nepochybuje - nakonec, vždyť o to šli dobrovolně a cíleně bojovat před dvěma lety v komunálních volbách, ne?
Dobrá tedy, máte hodně práce, uznávám. Ale dnes je již přesně 7 dní od schůzky s hejtmanem na Trávníkách, a na městských webovkách o tom pořád ticho po pěšině, i na oficiálním facebookovém městském profilu. Proč?
O tom, kdo komu co podsouvá a co vytrhává z kontextu je zbytečné polemizovat.O tom si každý čtenář zdejšího vlákna, ale i každý, kdo aspoň trochu sleduje dění ve městě, udělá obrázek sám.
Každopádně - já sama bych jenom uvítala, kdyby vedení našeho města více informovalo o tom, co se (nejen v oblasti Trávníků ) ve městě děje a řeší. A kdyby vedení města konečně komunikovalo s občany i na oficiální městské webové diskusi.
Prosím, mohli byste odpovědět občanům i ohledně těch neexistujících přechodů pro chodce na sousední diskusi? Myslím, že je nedůstojné, že to tam zatím zůstalo bez odpovědi - vždyť tady jde o životy a zdraví lidí, nejen o korouhvičku, dlažbu nebo srny!
Nemusíte přeci vždycky odpovídat Vy osobně - úplně stačí, když odpovědí městští úředníci, kteří mají ty věci na starost.
Přeji všem hezký den
Alena Kortanová