i u nás jsou filmové delegace vcelku častou součástí projekcí. Režisér Zdeněk Jiráský s třemi herci zde osobně uvedli oceněný film Poupata, scénárista Jakub Felcman na Berlinale premiérovaný film Příliš mladá noc a za osobní účasti režisérky Kláry Řezníčkové a dramaturga Tomáše Vrány jsme zde ve světové premiéře (!) uvedli dokumentární film Trojmezí, později oceněný Cenou Pavla Kouteckého. V nedávné době k nám zamířil režisér Ivan Vojnár a herečky Berenika Kohoutová a Alžběta Pažoutová, aby osobně uvedli nový český film Nepravděpodobná romance. Mnozí z vás si jistě ještě vzpomínají na večer filmů Miroslava Janka za jeho osobní účasti a průvodního slova.
Že se nakonec delegace k filmu Hoteliér nedostavila považuji za osobní lidské selhání režiséra Josefa Abrháma ml., který zkrátka a dobře nesplnil, co slíbil. Mrzí mne to, je mi to trapné, ale nic víc s tím nenadělám. Jen na okraj - všichni návštěvníci filmu dostali možnost vrácení vstupného.
Co se druhého tématu zde na diskusním fóru týče, rád bych všechny ujistil v tom, že ona strašlivá hrubka v názvu filmu Cizí oběd je jen a jen mou chybou. Vzhledem k originálnímu grafickému stylu KC Kino dodávám do Zpravodaje celý jeho program jako hotové tiskové pdf a nikdo mi do něho nezasahuje. Za chybu se stydím, to mi věřte. Všem češtinymilovným se tímto ještě jednou velice omlouvám a všem kinachtivým za jejich zájem děkuji. David Pešek.