Dobrý den všem. Jsem Broďačka a velká patriotka. Má rodina zde žije již po generace. Když můžu v Brodě podpořit dobrou věc, neváhám (ať už je to organizace ohňostroje na stavidlech či podpora rallye Jizera), to se snad i obecně ví. Brod mám hluboko v srdcia na jeho osudu mi záleží.
Nechci se namíchat do předchozího příspěvku o Železnobrodském zpravodaji, neb o věci příliš málo vím a necítím se kompetentní se k tomu vyjadřovat. Dovolila jsem si proto otevřít v místní diskuzi příspěvek vlastní. Snad prominete...
K čemu se ale vyjádřit chci, to je práce paní Malafarinové.Já osobně jsem měla čest jak s ní, tak i s paní Matějkovou, spolupracovat. Obě byly vždy velice ochotné, nemůžu říct půl slova. Když jsem v Brodě organizovala besedu pana Hrabici (mj. vyprodanou, místo předpokládaných 60-70 účastníků, 116 platících), paní Malafarinová ve svém volnu (i se svými dětmi, pro které neměla hlídání) odemykala, uzamykala prostory, pomáhala se stěhováním židlí, s výběrem vstupného a organizací celé akce. Ještě jednou, nahlas a zde - díky!
Tak jak paní Malafarinovou znám a znám její nasazení při různých kulturních akcích, ale i způsob jejího vystupování, dovoluji si pochybovat, že by zrovna ona nebyla přístupná kritice ze strany kohokoliv, resp. své nadřízené, pokud by tato byla jen trochu věcná a opodstatněná. A představit si paní Malafarinovou, jak přechází do útoku... tak to mi nejde ani ve sportu, natož v jednání s lidmi. :-D
Naopak, musím říci, že jsem několikrát v poslední době vznášela kritiku na odboru kultury na v současnosti praktikovaný systém předprodeje vstupenek. Sorry, ale pokud Brod "zmizí" z úspěšného a funkčního systému e-vstupenka, je to nesmyslné rozhodnutí, které Brodu pouze uškodilo. Lidé z regionu jsou zvyklí, že se přes e-vstupenku o akcích dozví a pohodlně si na ně zarezervují vstupenky. Fungují takto Chrastava, Frýdlant, Liberec, Jablonec...... včetně permanentně vyprodaného klubu Na Rampě. Na moji opakovanou kritiku mi bylo řečeno, že to bylo rozhodnutí nové paní vedoucí a byla to jedna z prvních věcí, které udělala. Pak by se ovšem měla nová paní vedoucí hluboce zamyslet. Je jen její vinou a na její odpovědnosti, že musela Vilma Cibulková v Brodě hrát před 30 lidmi! To je normálně ostuda. A přitom Brod byl a je kulturní. Kvalitní představení jsou vždy vyprodaná do posledního místa. Tedy... pokud se o nich ví, že......
Paní Malafarinové si tedy dovoluji upřímně popřát v jakémkoliv novém působišti hodně zdaru a úspěchů a ještě jednou děkuji za spolupráci. Paní Malafarinová může ve svůj poslední den své pracoviště na železnobrodské radnici rozhodně opustit hrdě a se vztyčenou hlavou. A na závěr a zcela na okraj jen má zcela osobní a subjektivní poznámka - cítím velmi trpkou pachuť a smutek, když se Broďačka, která svoji práci dělá více než dobře (nová tvář našeho Zpravodaje budiž toho důkazem) nechá znechutit a vyštípat....
Krásný den všem LIDEM DOBRÉ VŮLE, martina hýrková