píši tyto řádpři prvnímky dnes již po druhé, jelikož odeslání odletěly neznámo kam. Ale k věci. Reaguji tímto na Váš dnešní příspěvek a opětovně musím konstatovat, že si opravdu velice vážím Vaši vstřícnosti a pozvání na jednání, které samozřejmě s radostí přijímám, ale s jednou podmínkou: Že se zde zveřejní odpovědi na mé otázky, položené 07.12.13, 13:57. Domnívám se, že jejich zodpovězení nezabere víc jak pár minut. Mám pocit, že se jedná o otázky s vysokým morálním podtextem a že je ve veřejném zájmu znát na ně oficielní odpověď. I s přihlédnutím ke skutečnosti, že vše je poměrně medializováno... K jednání tak můžeme přistoupit u čistého stolu, bez dodatečné potřeby něco prošetřovat či došetřovat (pokud nenastanou jiné skutečnosti) a tím se jednání zkonkretizuje a posune blíže k nějakému rozuzlení. Bez vůle z Vaší strany osvětlit tyto stinné stránky se obávám, že z titulu "vyššího morálního principu" bychom stejně neměli o čem jednat. Jinak samozřejmě termín schůzky ponechávám zcela na Vás, jelikož jste zajisté vytíženější než já. Jsem k dispozici téměř v kteroukoliv denní či noční hodinu.
Píšete že velkou část mých připomínek vidíte jinak, jenom nezmiňujete které. Jedná se o připomínky pracovně-právního charakteru na IKS, nebo moje postřehy o etice, morálce a současném stavu naší demokratické společnosti. Tyto druhé by zajisté bylo vhodné probrat právě zde na fóru, neboť otevřená diskuse je to, co posouvá občanskou společnost krůček po krůčku vpřed. Rád bych zde konfrontoval Vaše názory s mými, abychom případně oba měli i další oponenty. K otázkám osobního charakteru jsem s Vámi zajedno, že není vhodné je probírat právě zde, ale řekne-li se A, pak se bohužel musí říct i B a někdy dokonce doslabikovat celá abeceda.
Co se týče Vámi zmiňované osobní roviny mezi pí.Malafarinovou a vedoucí IKS je to trochu problematické, jelikož rovina osobní se v tomto případě prolíná s rovinou veřejnou (Zásah do kompetencí odpovědné redaktorky, cenzurováním jejího "slova" na rozloučenou, byť ze strany vedení nebo instituce je minimálně neetický. Zvláště v případě neexistence jakýchkoliv písemných norem či standardů pro vydávání Železnobrodského zpravodaje, kde by šlo zjistit, kdo porušil nějaká ustanovení. Dodatečně lze tvrdit cokoliv). A k její výpovědi, kterou podala, přesněji řečeno jí nezbylo nic jiného než odejít, jelikož už vztah s její vedoucí byl neúnosný pro neustálé zesměšňování a "hnidopištství" vůči její práci (kdo sleduje seriál "Ordinace v růžové zahradě" tak zná postavu vrchní sestry Zuzany a umí si představit co je skrytá šikana), kdy nic není dobré ale konkrétní návrh jak to udělat lépe chybí. V tomto případě se jí jevilo lepší odejít...
Zde bych chtěl poznamenat, že mezitím došel příspěvek i od samotné vedoucí IKS, pí. Bc.Ivy Chaloupkové a proto nechci zde v tomto příspěvku uvádět další fakta, která si ponechám do následné odpovědi přímo jí, abych je nemusel psát dvakrát.
Není však úplně přesné Vaše vyjádření, že neměla potřebu tuto věc nějak řešit. Víte dobře, že si u Vás "vylila" srdce, tak jako před tím u p. tajemníka Judr. Haase (omlouvám se mu tímto, že minule jsem ho citoval bez titulu - omluva), a konstatování o nemožnostii řešit situaci byla v kontextu další práce pod vedením pí.Bc.Chaloupkové.
Nárokování autorských práv na grafické ztvárnění Železnobrodského zpravodaje a fb: toto jste dostal v písemném vyrozumnění od původního autora - Ernesta Malafariny ml. a to i s odůvodněním. Jelikož pí.Bc Chaloupková nenechala "nitku suchou" na současné podobě zpravodaje, dokonce si potajmu nechala vypracovat jakýsi posudek (dle jejího sdělení dokonce 3), které mi však odmítla nechat prostudovat a příp. u dalších odborníků oponovat) a s těmito kontroverzními závěry neustále "pronásledovala" odpovědnou redaktorku ale po její výpovědi ze zaměstnání otočila svůj názor o 180 stupňů. Náhle byl ten samý zpravodaj jako mávnutím kouzelného proutku zajímavý a pěkný, že se v něm bude pokračovat a v tom jsme tedy spatřovali jakousi účelovost. ("Dosáhla přeci svého, odpovědná redaktorka byla "vyštípaná" a nyní si mohu dosadit koho chci já" - není to přímo vzorový scénář na film?) Proto ona výzva k ukončení využívání grafického ztvárnění současného zpravodaje.
A co se týče k něčímu pochybení, nemělo se snad začít s prověřováním ihned při prvních náznacích, a nebo alespoň při prvním upozornění? Byla nebo nebyla vůbec vůle k tomuto?! Dnes bychom nemuseli vést takovéto otevřené a nepříjemné diskuse. Ono slova o transparentnosti jsou jedna věc a činy druhá. Za takové co-by, kdy-by se nikdo spravedlivého rozřešení nedočká. A jak se má vůbec zjistit nějaké pochybení, když se vůbec nepřešetřuje? Takže tato Vaše věta mi připadá s prominutím zbytečná.
Ještě jedna věc na závěr. Cituji Vaše slova: "Často na sebe spíše řekneme víc než musíme (např. stavební činnost)". Toto jsem vůbec nepochopil, co jste zamýšlel říct. Jsem původním povoláním chemik, nikdy jsem stavební činnost neprovozoval a ani, pokud mě paměť neklame, žádného tzv."kostlivce ve skříni" nemám. Jediná věc, která mě v souvislosti se "stavební činností" napadá, jsou mé dotazy ohledně potřebných dokladů a povolení k opravě a přestavbě našeho rodinného domu, ale to jste určitě na mysli neměl, že? Prosím Vás tedy o laskavé upřesnění této Vaší poznámky.
Není to sice vše, tak jak jsem Vám to napsal ve svém prvním "zmizelém" příspěvku ale aspoň něco.
Slunce v duši, Ernesto Malafarina, starší