Ještě jednou přeji vše dobré.
Zdeněk Hromas
„Vím, že již nyní je v myslích realisticky uvažujících občanů vytvořen skutečný obraz o této kauze a jejich „protagonistech“.“ (Ernesto Malafarina st. 16.02.2014 18:33)
Máte naprostou pravdu a svým posledním příspěvkem jste mému obrazu o této kauze pouze dokreslil kontury. Místo toho, abyste jako rozený Broďák ocenil, co celé IKS od doby jeho vedení pí. Chaloupkovou dělá, se jí samotnou snažíte pošpinit kvůli osobnímu sporu. Nejsou v tomhle případě důležitější výsledky než to, že se dvě dámy nedokázaly shodnou na pracovišti? Myslím, že tuhle situaci zná ze zaměstnání mnoho lidí – ne každé dvě osoby spolu dobře vycházejí a pokud trávíte 8 hodin denně s někým, s kým si vzájemně zrovna „nesednete“, může to být náročné. Pak je jenom otázka vlastní hrdosti, jak to člověk vyřeší. Silnější osoby se přes to dokážou i přenést a někdy stačí pár měsíců na zvyknutí si. Vaše řešení není bohužel z nejšťastnějších – ani pro IKS a už vůbec ne pro pí. Malafarinovou, kterou tímto zdravím a přeji hodně štěstí.
Po přečtení pár příspěvků (bohužel nemám čas ani sílu se probírat tolika větami) mám z vás, pane Malafarino, dojem, že nejste schopen poslouchat nikoho jiného než sám sebe. Ze začátku jsem se divil, proč zde není více reakcí ze strany Města, ale teď vidím, že je to vlastně úplně jedno. Pí. Chaloupková ve svém posledním příspěvku myslím dost pragmaticky osvětila, proč si, i přes lavinu vašich příspěvků, stojí za svým. Vzhledem k tomu, že se v právních předpisech nepohybuji více, než je v mém případě nutné budu více věřit právnímu rozboru od advokáta, než Vaší amatérské právničině (se vší úctou k Vašim právním znalostem). Nejen díky tomu ovšem rád podpořím pí. Chaloupkovou v tomto sporu. Váš styl jednání a neustálé urážení a osočování z něčeho, co je snad i nemožné je opravdu více než neslušné. (viz „Rozhodně pí. advokátku nepovažuji za „arbitra“ tohoto sporu a ani nemám v úmyslu ji žádat o právní „pomoc“, jak se mi neustále snažíte podsouvat.“ – pokud je mi známo, obojí z toho je dokonce zakázáno – advokát spory rozhodovat nemůže a stejného advokáta obě strany taktéž použít nemohou.
A dokonce mám na vás, pane Malafarino, otázku, která nejspíše plyne z mé nedostatečné informovanosti – co byste v teoretickém právním sporu nárokovali? Autorská práva na layout Železnobrodského zpravodaje? Máte v plánu s grafickým ztvárněním obchodovat nebo nárokovat nulový zisk ŽB zpravodaje? Pokud správně chápu, peníze Města by byly ušetřeny tím, kdyby se původní grafika stále používala a pan Malafarina ml. by mohl být hrdý na to, že zrovna jeho grafika se tiskne v nákladu několik tisíc výtisků měsíčně. Takto se musela grafika dělat nová (osobně tam na rozdíl od vás změny vidím). Děkujeme. A mimochodem – pokud chcete vstoupit do soudního sporu, tak opravdu nemusíte mít souhlas strany, kterou žalujete, jak píšete („...kdyby měly dost odvahy, tak s nimi bych v případě neúspěšného mimosoudního jednání do soudního sporu neprodleně vstoupil.“). Alibismy si nechávejme na jindy. Nebo nejlépe na ně úplně zapomeňme. Opravdu žijeme ve svobodné zemi, kde se můžeme pokusit žalovat kohokoliv kdykoliv.
Napsal jste, že zde vedete „průhlednou kampaň“. Spíš mi to přijde jako nečistá a záměrně nepřehledná antikampaň ve stylu velkých politických stran, což se na půdu šesti a půl tisícového města zrovna nehodí. A já sám raději preferuji kampaně než antikampaně. Pokud ovšem jdete po úspěchu v komunálních volbách, nemůžete ani antikampaň založit na osobních svárech (navíc ne vašich, ale vašich příbuzných). To by nemuselo přesvědčit ani oněch 216 voličů jako posledně...
Líbí se mi Váš pozdrav na konec, a rád ho použiji (snad to není jeden z vašich patentů) - čerstvý vítr v mysli, pane Malafarino.
PS. Je občas těžké používat ve spisovné češtině 5. pád, ale od Vašeho jména je opravdu správně „Malafarino“.
Vážený pane Malafarino st, vážení čtenáři diskuzního fóra,
Ad 1
(Ernesto
Malafarina st.: „Proč a z jakého důvodu nemohu dostat písemnou odpověď/
vyjádření na mé písemné námitky ze dne 21.12.2013 (kterými jsem provedl právní
rozklad vyjádření IKS Železný Brod o autorství grafického ztvárnění tzv.
„nového zpravodaje“ a fb. Profilu“).
Dopis
ze dne 21. 12. 2013 byl seznamem námitek na dopis/výzvu IKS ze dne 13. 12.
2013 ve věci nárokování na grafickou
podobu zpravodaje a facebookový profil Železnobrodského zpravodaje, které
uplatňovala paní Alena Malafarinová při svém odchodu. Tato výzva byla sepsána na základě právního
rozboru a určena paní Malafarinové Aleně. Pan Ernesto Malafarina st. sepsal
následně právní rozklad postoje IKS. Náš postoj k právní stránce (který
rozporujete) se nemění, proto není smysluplné opakovat v další
korespondenci, že náš postoj je stále stejný. Ten se zakládá ne našich
domněnkách, ale na právním rozboru našeho právního zástupce. Žádnou odpověď Vám
tudíž nedlužíme.
Vážený pane Malafarino st., nesdílím Váš názor, že pokud se nemohu k Vašim námitkám na zpracovaný odborný posudek, vyjádřit, svědčí to o mé neprofesionalitě. Skutečně nejsem odborníkem ve věci autorských práv. Nejsem-li vystudovaným odborníkem, nepolemizuji, nevedu dalekosáhlé úvahy, nekomentuji odborné závěry.
Pokud máte pocit, že paní advokátka je v dané věci jakýmsi arbitrem, jemuž nebyly předloženy veškeré podklad, mýlíte se.
Nechat právníkovi sepisovat námitky na Vaše námitky je navíc od nového roku bezpředmětné. V zájmu plynulého pokračování tisku zpravodaje, tak aby se dostal včas k občanům Brodu, byl vytvořen nový layout zpravodaje. To bylo nejjednodušší řešení vzniklé situace.
Ad 2
(Ernesto
Malafarina st.: „Kdo je podle všech, k dnešnímu dni známých skutečností,
autorem grafického ztvárnění tzv. „nového zpravodaje“ (od č. 2010/11 do č.
2013/12 včetně),
a kdo je vlastníkem těchto autorských práv.“)
Grafická podoba
zpravodaje může být dílem ve smyslu autorského zákona, nicméně v našem
případě je vždy otázkou, nakolik jde o tvůrčí výsledek činnosti autora, nakolik
ona grafická podoba nese prvky jedinečnosti, novosti, odlišnosti apod. - a to i
v souvislosti se skutečností, zda můžeme hovořit o jednotné grafické řadě,
grafická podoba Železnobrodského zpravodaje se měnila v průběhu let, což
je logické, ale i v průběhu jednoho roku, a to včetně layoutu obálky. Ten
je velmi důležitý a měl by být dodržován alespoň jednu sezonu, v našem
případě jeden rok. Zdůrazňuji, že paní advokátka měla k nahlédnutí všechny
čísla zpravodaje. Každému autoru díla
náleží majetková a osobnostní práva. I když vyjdeme z premisy, že v našem
případě je grafická podoba zpravodaje autorským dílem (to by byla právě otázka
pro soudního znalce), nepochybně se jedná o zaměstnanecké autorské dílo ve
smyslu ustanovení § 58 odst. 1 autorského zákona, neboť jde o dílo, jež autor
vytvořil ke splnění svých povinností vyplývajících z pracovněprávního
vztahu k zaměstnavateli.
Jak tedy vyplývá z výše uvedeného, osobnostní autorská práva zpravodajů od č. 2010/11 do č. 2013/12 patří autorům, kteří jsou uváděni jako autoři grafického zpracování (ať je to pan Ernesto Malafarina ml. nebo paní Alena Malafarinová), ale oprávnění tuto grafiku užívat náleží zcela zaměstnavateli, který s dílem může nadále nakládat. Ani skončení pracovního poměru paní Malafarinové na této skutečnosti nic nemění. Tedy paní Alena Malafarinová je autorem grafické podoby, ale oprávnění tuto grafiku užívat náleží zcela zaměstnavateli, který s dílem můžete nadále nakládat.
Ad 3
(Ernesto Malafarina st.: „V čem spočívá moje „porušování práv Města“ jak vyplývá z Vašeho vyjádření na DF. ŽB.zpravodaj, 27.01.2014, 08:52“)
Porušování práv Města se vztahovalo k osobě paní Malafarinové v souvislosti se Železnobrodským zpravodajem a fb profilem. Jak vyplývá výše, Město Železný Brod je majitelem grafické podoby zpravodaje, ale i názvu facebookového profilu, který neoprávněně užíváte. Správně by měla reagovat ona, případně pan Ernesto Malafarino ml. a to pouze v souvislosti se skutečnostmi souvisejícími s jeho osobou. Vy jste se pasoval do jakési role advokáta Vašeho syna Ernesta Malafariny ml. a snachy paní Aleny Malafarinové, a v komunikaci s radnicí se podepisujete ve třech (Ernesto Malafarino st., Ernesto Malafarina ml., Alena Malafarinová), ač se Vás celá záležitost právně netýká a spojuje Vás vztah příbuzenský. Tedy nemýlím-li se a neposkytujete paní Aleně Malafarinové a panu Ernestu Malafarinovi právní služby jako právník (viz informace o Vámi vypracovaném právní rozkladu výzvy IKS).
Ad 4
(Ernesto Malafarina st.: „Prosím o
zveřejnění kompletního, Vámi uváděného „právního názoru“, ke kterému, ze strany
IKS „ořezané“ a mně tedy nepředložené kompletní verzi, jsem podal rozklad právě
ve formě námitek 21.12.2013“)
Kompletní právní názor zveřejnit skutečně nemůžeme, za prvé: ústní právní konzultace nejsou písemně zaznamenány, za druhé: písemné právní vyjádření obsahuje i způsoby dalších možných řešení, navrhování dalšího postupu, výhod, nevýhod atd. Ze zcela pochopitelných důvodů zde nemohu kompletní konverzaci mezi mnou a paní advokátkou zveřejnit, to je přeci záležitost klienta a právníka. A znovu zdůrazňuji, že nejsme v soudním sporu. Je-li si paní Malafarinová jistá svou pravdou, samozřejmě má možnost pokračovat soudní cestou. Ač upřímně nevím, co bude formálně nárokovat.
Vážený pane Malafarino,
snad jen závěrem si neodpustím pár vět,
neustálým podsouváním svých názorů a postojů svému okolí (např. Každému, kdo umí číst a sleduje tuto „kauzu“ je jasné, …), vydáváním Vašich domněnek za fakta (Zjevně mu nesdělíte všechny důležité skutečnosti a poté …), veřejným spekulováním o mých myšlenkových pochodech (např. Zřejmě proto, že jste si vědoma …) apod., útočíte na mou osobu, a napadáte mě veřejně z neprofesionality a neschopnosti.
Osoby veřejně činné musí být schopny snášet vyšší míru kritiky než řadoví občané. Je-li však ve značné míře snížena jejich důstojnost nebo vážnost ve společnosti, lze se žalobou domáhat omluvy či finančního odškodnění. Považuji se za velmi tolerantního a altruistického člověka, ale i má trpělivost má své meze.
Pokud si nadřízení (vedení města) budou přát mé odstoupení, nemám s tím problém. Nemám obavu, že zůstanu bez práce, nabídky na jinou práci mám. Rozhodně ale nebudu rezignovat kvůli Vám a Vaší průhledné kampani proti mé osobě.
Práce mě baví, mám Brod ráda, je tu spousta skvělých lidí. Věřím, že rozumně uvažující občané dokáží Vaše ambice prohlédnout, a nepodlehnou davovému šílenství.
Dobry den. Zname stanoviska 4 osob nejvice zapojenych do tohoto sporu. Co si mysli ostatnich 10 000 ucastniku onoho davového šílenství (jako to nazyva pani bakalarka) ? Nepochybuji, ze to tema je propirano v hospodach i na lavickach nabrezi Jiraskova i Obrancu miru - ale zde na internetu lide vetsinou mlci, ci se vyjadruji pouze v naznacich. Cim to? Je to pech, ze takovato "prkotina", spor dvou urednic s rozdilnou rozhodovaci pravomoci prerostl do "afery" ktera ovlivni i podzimni komunalni volby? - nebo tenhle zdanlive malicherny spor vypovida i o necem dulezitem? Dnes asi nemame zadneho energickeho L. Vaculika, ktery by z takovehle lokalni kauzy dokazal udelat strhujici reportaz v prestiznim ntelektualskem periodiku typu "Literarni listy", jako tomu bylo koncem cervna roku 1968 v sousednich Semilech ;) Pribehu typu, jak chaloupnici dokazali prosoudit ve sporu o mez cely svuj majetek, je ovsemze ale nekonecne mnozstvi . Existuji i zertovne pisnicky http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/slitr-jiri/skrhola-140436 na takova temata....