Vše o Železném Brodě
Terminál Železný Brod
Předmět: Terminál Železný Brod
Vážený pane Kunste,
obrubník v místě nástupní hrany je vysoký 20 cm, tam kde se nenastupuje je to 15 cm. Při posuzování Vámi popisované zdánlivě "kritické" vzdálenosti jsem tedy uvažoval s horším číslem než vy. Z toho vyplývá, že je vše v pořádku. Doufám, že tato jednoduchá odpověď je dostatečně jasná.
Nevím, v které části diskuse jste si všiml, že by někdo zveřejňoval výkresy či obrázky. To mě upozorněte, rád se na takovou diskusní skupinu podívám. Jinak výkresy jsou kompletně k nahlédnutí u nás na odboru, na což jsem Vás již několikrát upozorňoval, a co jste dosud nevyužil. Namísto toho šíříte ničím nepodložené dezinformace. Využití Vašich odborných znalostí v oblasti projektování se tímto ovšem nebráním.
Titul "inžinýr" používal můj děda v Sudetech, ale pokud vím, píše se tento titul podle pravidel českého pravopisu jinak.
Vkládám do této diskusní skupiny odpověď na dotaz ze skupiny, která není věnována terminálu. Dotaz byl směřován ke vzdálenosti střechy zastávky u sokolovny od autobusů. Tazatel měl obavu, aby autobusy karoserií nezavadily o konstrukci zastávky :
"V nejužším místě je vzdálenost hrany střechy zastávky od hrany chodníku 0,5 m. Šířka běžného autobusu (karoserie) je 2,5 m, osová vzdálenost kol 1,95 m. I bez započtení šířky pneumatiky je max. přesah karoserie autobusu přes hranu chodníku 0,25 m (to se netýká zpětných zrcátek).
Výška zastávky nad chodníkem je 3,2 m, při výšce obrubníku 0,15 m je to 3,35 m nad úrovní komunikace. Výška běžného autobusu, které jsou zde provozovány, je 3,2 m. Z toho plyne, že zpětná zrcátka budou níže. Kontakt mezi konstrukcí přístřešku a karoserií autobusu je vyloučen."
Termín dokončení stavby dle platné smlouvy je 30.10.2014. Platná smlouva včetně případných dodatků je zveřejněna v archívu veřejných zakázek na webu města :
Předmět: Re: Terminál Železný Brod
Ing. Daniel Mach napsal(a):
Termín dokončení stavby dle platné smlouvy je 30.10.2014. Platná smlouva včetně případných dodatků je zveřejněna v archívu veřejných zakázek na webu města :
Tak proč na ceduli STAVBA POVOLENA co je na plotě Na vápence napsáno u termínu dokončení právě to datum 17.7.2015 ???
Komentovat cokoliv je ztráta času....