Vše o Železném Brodě
Závady v dopravním značení.
Předmět: Závady v dopravním značení.
Dostal jsem vyjádření k žádosti o změnu dopravního značení -Malé náměstí , Železná ulice -viz odkaz
„...Zákaz odbočení z parkoviště v Husově ulici je z důvodu jednosměrnosti Husovy ulice. Jednosměrka začíná mostem přes Žernovník, resp. Na jeho levém břehu. Odbočením vpravo se dostáváte do protisměru. To bude důvod umístění této značky.
Zrušení B24a – viz výše, tato značka nepůjde zrušit. Ostatní řešení v kompetenci Krajské správy libereckého kraje.
Vjezd do Železné ulice – toto je rovněž v kompetenci Krajské správy silnic libereckého kraje. K tomuto poznámka- město má schváleno dopravní řešení změny přednosti v této části. Bude pouze záležet na termínu realizace....“
Obousměrný provoz přes most přes Žernovník (Husova ul.by zůstala jednosměrná):
Pouze jednosměrný provoz přes most přes Žernovník je popisem současného stavu, důvod toho, proč to není až od parkoviště - neznámý.
Projíždět z parkoviště u Žernovníku Husovou ulicí, křižovatkou u spořitelny, před Cristalem, před mostem, křižovatkou na Malé náměstí a kolem kavárny Na rynku, aby se řidič dostal na totéž místo za mostkem (25m), je z hlediska dopravy, bezpečnosti i ekologie nesmyslné a absurdní. Neznám žádný jiný důvod proti té změně - výměna jedné značky za jinou a doplnění jedné značky nové - kromě argumentu "současný stav".
Krajské správě silnic libereckého kraje jsem požadavek na změnu dopravního značení poslal 23.12..
….............................................................................................................................................
Přes Malé náměstí,od Jizery do Železné ulice jezdívám autem. Už několikrát mi tam zpoza rohu kavárny Na rynku vběhli před auto lidé, proto tam jezdím opatrně a velmi pomalu, ač je zde povolená rychlost 50km/h. Přejezdové zpomalovací pásy vůbec nemám rád, ale tohle je asi jediné místo v Brodě, kde by mohly mít opodstatnění.
Zrcadlo, v kterém by bylo vidět za roh, by také mohlo trochu pomoci, ale víme, že je tam problém i s umístěním jiných značek, jejichž tyče jsou ohýbány při couvání aut, která zde parkují.
Především by na Malém náměstí měl být dobře označený přechod pro chodce. Chodí tudy hodně dětí do školy a ty bývají někdy dost nepozorné.
Ale tohle už je téma do jiného vlákna diskuze.