Vše o Železném Brodě
Svědkové Jehovovi
Předmět: Svědkové Jehovovi
Diskusní fórum, které jste na webových stránkách města využil, je tím relevantním nástrojem pro zveřejňování vlastních názorů. V diskusním fóru jde právě o publikování osobních postojů a myšlenek, které mohou být nadále rozváděny a komentovány. Je tu i možnost okamžitě reagovat, pokud někoho svým příspěvkem negativním způsobem prezentujete.
Diskusní fórum, podle mého mínění, opravdu slouží ke zveřejňování vlastních názorů a osobních postojů, což jsem učinil bez postranních úmyslů, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Ještě Vás poprosím o maličkost, opravdu Vám stojí za to se osobně angažovat (styl znám), coby šašek Žito jen proto, aby jste se procvičil v šermu? Tvrdím rovněž, že dárcovství krve je vysoce humánní a šlechetný čin, nikoliv jako "samozvolený tribun lidu, který ekvilibristicky šermuje listinou práv a základních svobod", ale jako Zdeněk Hromas, který šermoval a šermuje celý život sám za sebe.
Apropó, byli to oni?
Přihlásil jsem se k této diskusi, abych Vám poděkoval, napsal svůj příspěvek a na konec i zametl nějaké to smetí. Váš příspěvek je tak obsáhlý, že trvalo několik dní než jsem si mohl většinu informací ověřit. A ouha. Vy nelžete, k tomu zdravá sebekritika a dokonce veřejná omluva?!? Až se takhle hezky zblázní všichni, tak to bude ta zdravá společnost (do které máme tak daleko ). Sám jsem v životě nadělal tolik kopanců, že za ně budu metat kotrmelce zřejmě ještě v příštím životě a tak vím, jak těžké může být odpustit sám sobě, natož poprosit o odpuštění druhé. Já před vámi smekám pomyslný klobouk a jak zde již někdo napsal, jste frajer. Víte, kdyby jste takový článek napsal v jiné nejmenované (zřejmě tušíte které ) zemi, jednoho dne by vás "někdo" zmizel a byl byste zmizelej..........nevěříte ?!? Buďte rád, že žijete v Čechách . Na veřejném portálu jste správně, kdo by o vaší omluvě věděl na BLOGU, to byste se rovnou mohl spoluobčanům omlouvat doma " hulákáním do uhláku ". Na tento portál přispíváte také, jste daňový poplatník a máte tak plné právo se zde svobodně vyjádřit.
Příspěvků zde zatím není mnoho a to asi i proto, že někdo svými hromasy a blesky a paragrafy a blablabla mnoho potencionálních diskutujících odradil. Já tvrdím, že dárcovství krve je vysoce humání a šlechetný čin a kdo tvrdí že ne, je lump a hajzlík a že o tom se sakra má a bude veřejně diskutovat !!! Jinak bych mohl nabýt dojmu, že ten jazykobřitý rétorik, ten samozvolený tribun lidu, který tu tak ekvilibristicky šermuje listinou práv a základních svobod tu vůbec nešermuje za čtyři mušketýry a jejich vznešené ideály, ani za gardu Kardinála Richelieu, ale za " bratrstvo kočičí pracky ". Jsem příliš dobrý šermíř na to, abych se ho lekl !
Vám pane Šporere přeji pevnou víru, jasná jitra a svěží vítr do plachet
Případné čtenáře prosím........přemýšlejte o tomto tématu a možná se i vyjádřete......promiňte, musím končit,někdo zvoní........že by zase oni ?!?
šašek Žito 12 Čestmír Svoboda
Díky paní Chaloupkové jsem pochopil, že zveřejnění mého textu ve zpravodaji, by opravdu nebylo vhodné. Účel mého příspěvku byl naprosto jiný a diskuzi na toto téma jsem vůbec neměl v úmyslu vyvolat. Děkuji jí touto cestou za profesionalitu a lidský přístup, a pokud jsem se jí nějak dotknul, tak se uprímně omlouvám. Doufám, že jsem to jasně vysvětlil.
Letos od mého vyloučení z této organizace uplynou 3roky. Velice dlouho jsem zvažoval, zda se mám v této věci angažovat a svou zkušenost zveřejnit a jít tak se svou kůží na trh. Rozhodl jsem se, že ano. Pokud mě někdo pro můj postoj a názory v oblasti víry označí za antikrista, který si zaslouží smrt a věčné zničení, odepře mi právo se bránit a obhájit se, tak se cítím být dotčen a žádám vysvětlení, proč se tak děje a jak je to možné. Byly doby, kdy jsem se Svědků otevřeně zastával a také jsem se odvolával na Listinu základních lidských práv a svobod. Provedl jsem i řadu kroků, aby mi kompetentní orgány vysvětlily, proč je mi bráněno svobodně vyznávat víru Svědků Jehovových. Neuspěl jsem a musel jsem se rozhodnout, zda opustit zaměstnání, které jsem měl rád, které mě naplňovalo a „svobodně“ vyznávat svou víru, nebo zapřít sám sebe, zřeknout se své víry a u Policie ČR zůstat. Rozhodl jsem se odejít a pokud mám být upřímný tak mě to nyní opravdu mrzí. Nemůžu a nechci zůstat lhostejný k bezpráví, které se páchá na členech této organizace a rád ponesu riziko, že budu napaden za to, že mluvím a píši o věcech, ke kterým se oficiální představitelé Svědků odmítají vyjadřovat a vůbec o nich diskutovat. Náboženství je ožehavé téma, pokud se o něm budeme bavit v souvislosti s Listinou zákl. lidských práv a svobod. Svoboda jednoho člověka končí tam, kde začíná svoboda druhého. Nikdy jsem neupíral svobodu náboženského vyznání jiným. Nic jiného jsem nezamýšlel než veřejnost varovat a omluvit se. Pokud mně někdo ukáže, že jsem se ve svých názorech mýlil, rád svůj postoj změním a rád se omluvím.
IŠ.
Článek 3 (1) Základní práva a svobody se zaručují všem bez rozdílu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnostní nebo etnické menšině, majetku, rodu nebo jiného postavení.
Jakkoliv subjektivní, rádoby fundovaný rozbor jednotlivcem, podle mého názoru, mu nezakládá právo, veřejně napadat a omezovat základní lidská práva jinému. To nemá nic společného s cenzurou ale se zdravým selským rozumem. Podobný rozbor a polemika jednoznačně patří na stránky odborných publikacích popř vysoce specifických tiskovin, ale nikoliv na stránky městského zpravodaje. Pokud se mýlím, rád se nechám poučit.
Ahoj Jardo,
opravdu si nesmírně vážím skutečnosti, že jsi jako stařší sboru Svědků Jehovových v Tanvaldě zareagoval a vsoupil do diskuze. Článek na který jsi uvedl odkaz znám. Ctím památku Svědků, kteří položili život během 2. světové války a hluboce si vážím jejich oběti. Rozumín také tomu, že k jejich odkazu se jako organizace hlásíte. Počet těchto obětí během 2. světové války dosáhl sta tisícům. Pokud však bylo řečeno „A“ je třeba říci i „B“. President společnosti „Strážná věž“ bratr Rutherford si s Hitlerem „dopisoval“ a znění těchto dopisů lze najít v knihách „Hledání křesťanské svobody“ a „Krize svědomí“. Po jejich přečtení lze zjistit proč došlo k pronásledování během 2.světové války. Nikdo z vedení společnosti se řadových svědků nezastal a Hitlerovi je hodil do chřtánu.
Existují však ještě další sta tisíce mrtvých, ke kterým se organizace nehlásí a to je také historie této organizace - http://www.krev.info/Text/memorial.htm. Církev, která si činí nárok na život lidí nemůže mít zákonné schválení.
Ve svém příspěvku jsem uvedl řadu dalších faktů a k těm jsi se nevyjádřil. Jako představitel této náboženské společnosti na území našeho města máš k tomu příležitost. Budu rád pokud v této diskuzi budeme pokračovat.
Ivan Šporer