Vše o Železném Brodě

Vzhled města

Počet příspěvků: 2 zobrazené: 1 - 2

Předmět: Vzhled města

Ahoj Mílo,

přiznám se, nerozumím Tvým slovům 
"....než by povinnosti nařizovala jakási komise. To by byl krok hodně zpátky.
Obávám se, že byste rádi, aby komise pro vzhled města mohla přijít a sdělit vlastníkovi nemovitosti, že ten jeho živý plot už je ošklivý, ať ho vyseká, a ať se rozhodne, co místo něj vysadí a komise mu to buď schválí nebo neschválí."

Jaképak nařizovala? Vždyť zajisté víš, že veškeré komise, zřízené městem, mají přeci poradní hlas a tedy pochopitelně nikomu nic nenařizují a nařizovat ani nemohou. A to se týká jak Komise pro vzhled města, tak  třeba Komise pro sport, které myslím dosud jsi nebo dřív jsi byl členem.

A už vůbec nerozumím té větě "Obávám se, že byste rádi...."  Prosím, ke komu v té větě vlastně mluvíš? Kdo má být tím, kdo si podle Tebe chce uzurpovat moc schvalovat nebo snad nařizovat vysekat sousedův živý plot?? 
Jako třeba Komise pro sport nerozhoduje o korunových či halířových záležitostech, ale  o částkách v řádu desetitisíců až statisíců, tak Komise pro vzhled města by měla posoudit z komplexnějšího pohledu zásadní zásahy do vzhledu města, nikoli sousedův živý plot. 

Předmět: Re: Vzhled města

Dobré ráno,

omlouvám se, že vstupuji di diskuze Míly a Vaší. Ale nějak mi není jasné a trošku se ztrácím v tom, o co jde.
Je zde cca 14-ti stránkový víceméně monolog, začínající pobouřením nad vykácením a vyčištěním prostoru před skladnou, přes intenzivní se domáhání konzultace s radou pro vzhled města a hledání jakékoliv chyby na straně úřadu, až po žaloby. Prostor před a kolem sklandy není majetek města a tudíž si na něm jeho vlastník může hospodařit jak chce (v rámci zákonů).

A teď po tom všem napíšete:

Jaképak nařizovala? Vždyť zajisté víš, že veškeré komise, zřízené městem, mají přeci poradní hlas a tedy pochopitelně nikomu nic nenařizují a nařizovat ani nemohou. A to se týká jak Komise pro vzhled města, tak  třeba Komise pro sport, které myslím dosud jsi nebo dřív jsi byl členem.

Celých těch 14 stran věnuje té "neslíchanosti" že nikdo nekonzultoval kácení a úpravu prostoru před sklandou, z které i já mám pocit, že chcete aby komise pro vzhled města měla právo do toho mluvit a teď napíšete, že jde jen o velké městské prostory. Ale vždyť těch 14 stran je o pár stromech a živých plotech jiného vlastníka .... tak trochu sousedova živého plotu. Nedivte se že pro mnoho lidí, včetně mě, to vypadá jako prosazení si hlavního arbitra pro vzhled města.

Počet příspěvků: 2 zobrazené: 1 - 2