Myslím, že právě nazrála ta pravá chvíle říct: A DOST!
Starostu Lufinku a místostarostu Mališe jsem před čtvrtrokem žádala o omluvu za jejich pomluvy na mou adresu, vyslovené 6. února 2017 na zasedání Zastupitelstva města.
Dodnes se ani jeden neomluvil, jen starosta napsal mail, že "nemá proč se omlouvat".
Jenže má: On i místostarosta na mou adresu veřejně vznášeli pomluvy. O tom, že prý opakovaně urážím městské úředníky. Což absolutně není pravda. Já jsem je pouze kritizovala, má kritika byla možná někde i sarkastická, ale vždy slušná, podepsaná a podložená argumenty. A důkazy jsou k tomu jasné a naprosto nezpochybnitelné.
Společenská nebezpečnost jednání starosty a místostarosty je mimořádně velká - trestného činu pomluvy se dopustili veřejně, v pozici veřejně činných osob, vůči občanovi svého města.
A o tom, že jejich pomluvy mé osoby mají velkou společenskou nebezpečnost a bohužel i účinnost, svědčí - mimo jiné - i příspěvky pánů Červeného a Linky: Je vidět, že část občanů pomluvy starosty a místostarosty opravdu bere jako "pravdu" a posílá dokonce tyto pomluvy veřejně dál.
Tak ať to tedy rozhodnou nikoli pánové Červení, Linkové, Lufinkové a Mališové, ale soud:
Před chvílí jsem na místní služebnu Policie České republiky zaslala na starostu Lufinku a místostarostu Mališe Trestní oznámení pro pomluvu.
O výsledku vyšetření tohoto trestného činu jsou mě policajti povinni do 30 dnů vyrozumět.
Pak to sem dám dám do příspěvku, ať si to mohou všichni, které to zajímá, přečíst.
Věřím, že toto konečně pomůže tomu,aby si snad už napříště žádný představitel veřejného života v Brodě nedovolil lidem lhát a pomlouvat.
Lhát a veřejně pomlouvat kohokoli - nejen mne, ale kohokoli z nás - občanů. Vždyť se to může týkat zítra i kohokoli z vás ostatních a takovéto jednání si jako občané nenechme líbit.
Hezký den všem lidem dobré vůle
Alena Kortanová