Vše o Železném Brodě
Prohlášení úředníků
Předmět: Prohlášení úředníků
§ 184
Pomluva
(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
(2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.
§ 184
Pomluva
(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
A kdybyste to stále ještě nechápali, tak údaj o tom, že nenávidím všechny úředníky je nepravdivý.Tedy jasná a velmi snadno prokazatelná účelová lež. POMLUVA.
A údaj, který opakovaně dokazatelně slovně i písemně prezentovali pánové Lufinka a Mališ, totiž že urážím městské úředníky ( a dokonce prý opakovaně) je nepravdivý a je to také jasná a velmi snadno prokazatelná účelová lež. POMLUVA.
Protože žádný, skutečně žádný můj výrok nelze kvalifikovat jako urážku. Je to vždy "pouze" kritika, byť někdy i v sarkastickém tónu, ale stále "jen" kritika, NIKOLI URÁŽKA. NIKDE.
Takže pozor na to, pánové......
Milý pane Linko, konstatuji, že jste ve svém příspěvku předvedl názornou ukázku demokracie a svobody. Správně jste zdůraznil, že „Naštěstí si každý můžeme volit koho chceme...“ Dále jste vyjádřil Váš kladný názor na pana Lufinku a Mališe. Ten úderný, že paní Kortanovou někdo ke psaní nabádá jste korigoval slovem „nevím“ a na prohlášení úředníků nevidíte nic špatného. Potud vše v pořádku, ale ten závěr jste opravdu nezvládl. Paní Alena nikdy nikde neuvedla, že nesnáší všechny úředníky, při pečlivém čtení jejich příspěvků zjistíte pravý opak. Nejsem si proto jist, zda-li „Takovou ANKETOU, kterou navrhujete, nepácháte kolektivní pomluvu.
Anketu „OTEVŘENO x ZAVŘENO 2017 Otevřené úřady, úřady neposkytující informace, zákony s dopadem na ne/otevřenost státu, aplikace zjednodušující orientaci v datech státní správy, omezení svobody projevu, výjimečně aktivní občané…“, znám léta a je na každém jednom z občanské společnosti, jak se k ní postaví a do jaké míry je ochoten se zapojit. Zkuste to pane Linko taky, můžete tam směle obhájit Vaše osobně známé politiky.
Vážený, jsem unavený starý muž, ale podle mého názoru jsem schopen rozeznat záměrnou škodolibou aroganci od pokusů o porozumění, moudrost od bohapustého vytahování a empatii od planého mentorování. Mám za to, že hodnotu lidí pohybujících se v politice na všech úrovních, lze vysledovat snadněji, nežli kohokoliv jiného. Dle mne si to však někteří neuvědomují a mnohdy se prezentují, nikoliv jako přemýšlející osobnosti v široké škále potřeb občanské společnosti, ale jako jednoduše naprogramovaní roboti opakující většinou fráze ve prospěch, v lepším případě svých volebních stran, v horším ve prospěch vlastní. Rozdíl je samozřejmě v rétorických schopnostech, nicméně obsah bývá velmi často podobný, čímž je pak téměř vyloučena jakákoliv plodná vzájemná přínosná spolupráce s občanskou společností.
Věřím, že v soukromí a mezi přáteli jsou i politici příjemní, vtipní a inteligentní lidé. Co se to ale s některými proboha musí stát, když považují za vrchol potupy přiznat chybu, omluvit se, popřípadě dát za pravdu někomu jinému nežli sobě? Že by opravdu adorace moci nebo peněz?
ač nerad,ale musím se zde znovu ohradit proti paní Kortanové.Pana Lufinku a Mališe osobně znám a nemyslím si že jsou to tak špatní lidé a úředníci jak o nich neustále píšete.Možná vás k tomu někdo nabadá,nevím.Před volbama se to asi ještě vystupňuje,že?Naštěstí si každý můžeme volit koho chceme...
Já třeba na prohlášení úředníků nevidím nic špatného.
Prosím všechny kdo stejně jako paní Alena nesnáší všechny úředníky,tak to sem napište.
Taková ANKETA.....
Díky Linka Jiří