Dobré ráno všem,
tak s paní státní zástupkyní jsou věci ještě v jednání.
Mezitím jsem napsala mailem zdejší policii dotaz, kterému že správnímu orgánu předali mé trestní oznámení, že chci vědět kdo přesně to řeší, zda budu osobně přizvána k projednání, dají-li mi vědět sami, jak to bylo vyřešeno a nebo zda o odpověď musím žádat.
A víte co mi přišlo za odpověď?
Dobrý den, paní Kortanová,
na základě Vaší žádosti Vám k bodu č. 1 sděluji, že oznámení bylo (po konzultaci s Krajským úřadem v Liberci) dle věcné příslušnosti postoupeno na MěÚ v Železném Brodě, nám. 3. května k rukám paní Veličkové, tel. 483 333 953. Otázky č. 2-5 Vám zodpoví výše uvedená úřednice. Děkuji, npor. Mgr. Michal Kopal, vedoucí oddělení.
Tak to je tedy gól, kolečko se uzavřelo - absurdní pointa tohoto absurdního příběhu je tu:
Trestní oznámení pro pomluvu na starostu a místostarostu bude tedy řešit - jejich podřízená !
A navíc - úřednice, která společně s 36 kolegy proti mě podepsala Prohlášení úředníků! (Které úzce s pomluvami starosty a místostarosty logicky souvisí a které jejich pomluvám předcházelo).
Ještě se tu někdo diví, že Železný Brod nazývám Kocourkovem?
Takovouto pointu by nevymysleli ani v nejblbější telenovele: Jakpak asi úřednice Veličková nechá potrestat své šéfy za jejich pomluvy mé osoby? (Nebo je možná už "potrestala", nikdo mi nic o postupu jednání nesdělil, nenapsal, možná už je dávno "rozhodnuto"). Není potřeba ani hádat....
Stále jsem váhala s tím, zde mám své rodné město v tomto negativním světle medializovat. Mám Brod ráda, do televize a novin jsem ho už víckrátkrát dostala ohledně zdejšího skvělého sklářství a akcí, které pořádám nebo spolupořádám.
Ale tentokrát už nemůžu jinak. Když se člověk nedovolá spravedlnosti "světské", tak zbývají v dnešním světě jen média, jiná cesta v tomto Kocourkově není. Bohužel.
Hezký zbytek léta
Alena Kortanová