Dobrý den paní Kortanová,
dovolte mi reagovat na Váš poslední e-mail. Napřed ale vysvětlení, proč reaguji se zpožděním. Váš e-mail jsem obdržel v pondělí 27.3.2017 v době, kdy jsem už byl na celotýdenní služební cestě v rámci krajské delegace v kantonu St.Gallen. Seznámil jsem se s ním až po příjezdu zpět do Železného Brodu během pondělí 3.4.2017. Doufám, že pochopíte, že po návratu jsem dal přednost vyřizování záležitostí spojených s provozem města, které se mi zde za týden absence nakupily. Proto reaguji až dnes.
Co se týče obsahu Vašeho výše zmíněného e-mailu, uvedu pouze 3 příklady, kdy samo o sobě se domnívám, že zde dochází k urážkám úředníků:
Vzhled města
str.2- Alena Kortanová- 4.10.2016- 14:10
Zvedněte na Městě prosím laskavě zadnice a zajděte se tam i s celým Odborem a vedením města podívat. Máte to asi tak 200 metrů ze svých kanceláří, tak si tento důkaz laskavě opatřte sami.
str.2- Alena Kortanová- 6.10.2016- 8:59
Domnívám se, že vůle stromy u sklandy drasticky vykácet se zrrodila v hlavách těch zmíněných tří pánů: Doležala, Lufinky a Mališe. A pod nimi stojící úředníci jsou bohužel spíše jejich rukojmími a těmi, na které se to prostě hodí, pokud se ty věci profláknou.
Jenže - ze zkušeností vím, že když si kdosi "nahoře" usmyslí, že má být rozhodnuto právě takto - jak ten nahoře chce, tak pod ním pracující úředníci dostanou jakýsi "úkol" - třeba i jen naznačený, hlavně nikde nepsaný, kam má jejich rozhodnutí směrovat. A spletitost našich zákonů je taková, že když někde vykácet stromy prostě někdo chce (a nebo třeba vyasfaltovat památkovou rezervaci), tak si i ty úřady pod nimi a jimi řízené musí najít cestičky, jak věc nasměrovat a vůli svého vedení podpořit.
Je těžké jednat podle svého svědomí, když máte rozhodovat proti vůli svého šéfa a zvlášť ve městě, kde druhým největším zaměstnavatelem je právě Městský úřad by takové jednání proti vůli šéfů bylo podřezávání si vlastní větve a jistá profesní sebevražda.
Str.6- Alena Kortanová- 10.11.2016- 9:14
NENÍ TO CARSTVÍM RADNÍCH A JEJICH ÚŘEDNÍKŮ, NENÍ TO DOBYTÝM POROBENÝM ÚZEMÍM S POROBENÝM OBYVATELSTVEM,…
Tohle vše, co se tu děje, má jediného jmenovatele, a to je bezuzdná arogance moci. A cílená netransparentnost.
Zásadně zde příklady dalších Vašich výroků nebudu vypisovat, jsou v odpovědi pana starosty Vám z tohoto týdne, takže bych se tímto jen opakoval.
Stále však také platí moje nabídka z předchozího mého e-mailu. Jsem ochoten se v celé záležitosti s Vámi setkat v mé kanceláři na Městském úřadu. Navrhněte, prosím, datum a hodinu, já se budu snažit přizpůsobit. Také stále platí, že si můžete přivést k jednání další osobu.
S pozdravem
Mgr. Ivan Mališ
místostarosta