Vše o Železném Brodě
Vzhled města
Předmět: Vzhled města
předem se omlouvám, že bude reagovat pouze na jeden odstavec z Vašeho příspěvku, ale od dětství jsem nebyl takový čtenář
Kdybych nebyl upozorněn, že se něco týká našeho odboru, popravdě, nereagoval bych vůbec, ale k věci.
Ve svém příspěvku uvádíte, že KPVM není informována o záměrech města. Podklady pro jednání této komise připravuje náš odbor a cítím se poněkud dotčen Vaším tvrzením. Za poslední tři roky jsem nezaregistroval, že byste byla členem KPVM, nebo se nějak pravidelně účastnila jejího jednání. Jak tedy můžete tvrdit, že komise není informována o záměrech? Máte tuto informaci od některého člena KPVM? Můžete mi prosím transparentně říci, o koho se jedná? Nejedná se o žádnou pomluvu nebo nařčení či udávání, rád bych se dotčené osoby dotázal, zda poskytované podklady jsou neúplné, či jakým způsobem se máme zlepšit, aby podklady pro další jednání byly připravována lépe a dokonaleji. Je jasné, že každému vyhovuje něco jiného, někdo může mít jiné podmínky a požadavky než někdo další, ale neuvědomuji si, že bychom pro KPVM měli někdy vysloveně špatně připravené podklady. Může se stát, že je někdy něco neúplného, nebo vzejde další požadavek na doplnění, nicméně se snažíme požadavkům komise vyhovět. Proto jsem z Vašich slov poněkud překvapen.
Chcete-li se stát členkou KPVM, je možnost požádat o členství v této komisi a věřím, že nebude problém s Vaším „jmenováním“. Jistě můžete být přínosným členem tohoto orgánu, který se bude aktivně zapojovat do diskuzí a činnosti komise a nebudete se chodit na jednání komise „jenom vyspat“. Nutno tedy podotknout, že současné složení KPVM není „klubem spáčů“ a se šířkou svých odborností a názorů je diskuze často plodná a přínosná. Jenom si dovolím upozornit, že v případě, že budete-li chtít být členkou komise, tato zasedá zpravidla v budově radnice.
Martin Řehák
Odbor územního plánování a regionálního rozvoje
Předmět: Vzhled městar
Hezký den paní Kortanová,
proč bych nemohl míchat žalobu a prostor před skladnou, tam to přece začalo a je to celé důsledek toho všeho.
Nevidím žádnou chybu v dubnovém klapotu razítek a následném kácení stromů. LK zastoupený ředitelem sklandy dal žádost o kácení, OŽP neshledal nic co by tomu bránilo a tak se kácelo a řezalo. Nebo je to jinak?? A že dřevo odkoupil ředitel?? No byl nejblíž, tak toho využil. Asi ale nic nezákonného neprovedl, ne?? Mě se tyhle postupy taky moc nelíbí, ale takhle to chodí.
A neposkytování informací? Vy jste možná z Vašeho pohledu tuto situaci zažila, já ne. Asi jde o to jak moc detailní informaci jste chtěla a jak Vás odpověď uspokojila. A obvinit p. Petrušku, že něco neudělal a chtít po něm aby to dokázal je divné, ne? Lidé se obviňují za to co udělali a pak ještě k tomu musím mít důkaz. Argument „vidí na to z okna, tak měl zasáhnout“ je spíš domněnka. Můžeme si o ní povídat, ale veřejně z ní p. Petrušku nařknout je trochu silné.
Prohlášení úředníků je úlet, to jediné s Vámi souhlasím. Úředníci nemají co prohlašovat, mají úředničit. Pokud se chtějí vyjádřit, mají se vyjádřit jako soukromá osoba a ne jako úředník.
Vás i starostu, i když se osobně neznáme, jsem měl vždy za slušné lidi. Slušní lidé na sebe žaloby nepodávají. A nazvat starostu a místostarostu mocnými tohoto města je směšné.
Je to škoda, že si sousedi nedokáží vyříkat věci normálně a musí z toho být takhle vyhrocená situace.
Čtu to tady vlastně už od začátku a teď jsem nabyl dojmu, že se k tomu chci vyjádřit. Ale už mě to nebaví.
Máme to prostě v hlavě odlišně a vidíme každý tu situaci jinak.
Předmět: Re: Vzhled města
Dobré ráno,
omlouvám se, že vstupuji di diskuze Míly a Vaší. Ale nějak mi není jasné a trošku se ztrácím v tom, o co jde.
Je zde cca 14-ti stránkový víceméně monolog, začínající pobouřením nad vykácením a vyčištěním prostoru před skladnou, přes intenzivní se domáhání konzultace s radou pro vzhled města a hledání jakékoliv chyby na straně úřadu, až po žaloby. Prostor před a kolem sklandy není majetek města a tudíž si na něm jeho vlastník může hospodařit jak chce (v rámci zákonů).
A teď po tom všem napíšete: