Vše o Železném Brodě
Vzhled města
Předmět: Vzhled města
„Je to dost nepochopitelné. Kdyby byl alespoň jasný záměr, co s tím. Přece některé stromy a keře by byly použitelné do nového řešení. Včerejší zastupitelstvo byla naprostá blamáž současného vedení. Ten smích byl na místě.“
„Ty fotografie pokácených stromů před sklářskou školou? Jen zvůle! Pojedou pak zase ty stejný a většinou jen trapný a nesmyslný výmluvy a lži, LŽI typu „zastínění, ohrožení lidí, stavby, domu nebo objektu, stáří stromů, nemocné stromy, nebezpečné stromy, narušený nebo poškozený kořenový systém“ a podobně. Stejně jako vždycky, až s křížkem po funuse!!! Nikdo nic neví, nikdo nic s nikým nekonzultoval, odborníci poradili a doporučili, jeden za druhého se schovávají! Chování komunistickejch tajemníků! Nikdo nemá a neví nic konkrétního, nic konkrétního se ani nedozvíte, zodpovědnost konkrétních osob žádná. Ředitel školy neví nic, kompetentní (?!) starosta a kompetentní (?!) místostarosta a další úředníci města nevědí taky nic, krčí rameny a mlčí. To jistě znamená Dejte nám s tím pokoj, nám je to jedno, máme přece moc práce, máme přece jiné starosti! Čechy krásné, Čechy mééé mééé mééé!!!“
Je mi líto každého pokáceného stromu, ale vedení sklandy zvolilo správný postup, a já se těším, co nového (a především bezpečného) u sklandy vznikne. Krásný máj.
Dobrý den. Šok, po
průchodu Smetanovým zátiším, je poslední kapka k vážnému
zvážení smysluplnosti mého členství v „komisi pro vzhled
města“. Podle mého názoru, lze pochopit a vysvětlit téměř
cokoliv, pokud to ovšem má jen trochu hlavu a patu a vysvětlovat
to někdo chce. Ne že bych byl přehnaně ješitný nebo Bůh ví
jak v komisi platný, ale už mě přestávají bavit otázky a
poznámky přátel, např. proč ta absolutní čistka vzrostlých
stromů před „Sklandou“? Stydím se jim přiznat, že o tom jako
člen komise pro vzhled města nevím vůbec nic, stejně jako celá
komise, bez ohledu na to, že pozemek patří Libereckému kraji.
Jako téměř nejstarší nováček v komisi tak procházím postupně několika podobnými překvapeními a všechna pramení z netransparentnosti. Vím, že komise jsou jen jakýmsi poradním orgánem rady města, nicméně se mi už tak nějak nechce hrát roli užitečného idiota, který uctivě čeká na informace, ke kterým se může vyjadřovat. Vážím si však lidí v komisi pro vzhled města, kteří trpělivě, smysluplně a dobrovolně nabízejí svoji odbornost i své názory, bez ohledu zda jsou úkolováni nebo naopak.
Pěkné jaro všem.