Dobrý podvečer,
prosím trochu tah na branku.
1-Dozvím se od některého kritika fungování KPVM, jak by dle něj měl systém fungovat ? Když současný systém považujete za špatný... Ať ty diskuze nejsou nekonečné. Ať tu kromě kritiky máme i konstruktivní návrh.
2-Alenko, když myslíš, že úředníci postupovali špatně ... jak měli podle Tebe úředníci roubenku zachránit ? doma rozbít kasičky a nakoupit materiál ?
To je snad záležitost majitele (v tomto případě MěstaŽB, jak jsi správně uvedla). Takže to je odpovědnost všech zastupitelů včetně mě. Ne úředníků.
Dohledej prosím hlasování na zastupitelstvu o bourání roubenky. Myslím (nemám jistotu), že žádné nebylo, žádný zastupitel nenavrhl záchranu roubenky. Takže prosím obviňuj zastupitele. To je podle mne správný postup.
3-že ten první dům byl také města, jj, jak jsem psal nepamatuji si, říkal, proč "mu" to bouráme, jako "jemu", proto jsem si to myslel, ale opakuji, spletl jsem se a nemám čas to dohledávat
4-Zdenku, rozumím Tvému vyjádření "užitečný idiot". Souhlas. Ale takhle to prostě funguje. Je to nevděčné. I komise pro sport sedí x hodin nad rozdělením příspěvků a její návrh pak Rada nebo Zastupitelstvo změní.
Zkuste si prosím představit situaci. Jsem radní. Nechci zachraňovat roubenku. Jsem o tom silně přesvědčen. Proč mám úkolovat KPVM, aby mi dala svůj názor ? Já mám jasno, mám k rozhodnutí mandát (o síle jednoho hlasu), a nesu si za moje hlasování zodpovědnost.
Kritizujte mne za moje rozhodnutí, ale nechtějte po mě, abych oslovoval KPVM, a pak ignoroval její názor, protože musím hlasovat dle mého nejlepšího přesvědčení, v kterém mám jasno.
5-pane Zahradníku, nechci pacifikovat protivníka, nevnímám akt nepřátelství, mně se nelíbí obviňování úředníka (považuji ho za nesmyslné-ohledně roubenky), když odpovědnost byla jako zastupiteli na mě.
A když si v diskuzi přečtu: "Tak to je tedy gól, kolečko se uzavřelo - absurdní pointa tohoto absurdního příběhu je tu:
Trestní oznámení pro pomluvu na starostu a místostarostu bude tedy řešit - jejich podřízená ! A navíc - úřednice, která společně s 36 kolegy proti mě podepsala Prohlášení úředníků! (Které úzce s pomluvami starosty a místostarosty logicky souvisí a které jejich pomluvám předcházelo).
Ještě se tu někdo diví, že Železný Brod nazývám Kocourkovem? "
Tak mi to fakt vadí. Žádná absurdní pointa, žádný absurdní příběh, žádný Kocourkov. Byl to profesionální postup úřednice dle zákona (oznámení postoupila na KÚ).
6-Upozorňuji, že se "a priori" nezastávám úředníků. Samozřejmě se chyby stávají. Vyjadřuji se pouze k roubence, fungování KPVM, a k postoupení trestního oznámení, kdy vyjádření uvedená na diskuzi k těmto bodům považuji za nesmyslná.
7-rád bych již přispívání do diskuze omezil, je to příliš časově náročné, pan Zahradník už se na to nemůže dívat, asi mu stačí pohled pouze z jedné strany ...
8-Alenko, Zdenku, těším se, že s Vaší aktivitou na diskuzi a chutí věnovat se aktivně komunální politice, Vás uvidím na kandidátce v komunálních volbách 2018
9-nikoho se nechci osobně dotknout, považuji Vás za své přátele, i když máme třeba protichůdné názory
Pěkný večer.