Pane Tomáši Loumo,
proč mícháte "žaloby" -jak píšete, s prostorem před sklandou?
1) Jedna věc je vzhled našeho města a velmi podivných a podezřelých okolností, kdy za veselého klapotu městských razítek se v dubnu - plné hnízdní sezóně ptáků, kácely i zcela zdravé stromy, které byly následně levně odkoupeny ředitelem Doležalem do jeho soukromého majetku.
2) Druhá věc je zjevná nechuť vedení města a části úředníků poskytovat občanům jakékoli informace o věcech, které schválili a které se v našem městě dějí - i když prostor před sklandou je majetek LB kraje, město do toho má a musí mluvit - prostřednictvím OŽP, které, jak se ukázalo, udělalo závažné chyby v tomto řízení (například zcela zmatené a chybné označení žadatele a ůčastníků řízení, a které v osobě pana Petrušky žádalo mě - občana, ať dodám jasné důkazy, že strom byl kácen před uplynutím zákonné lhůty - AČKOLI TAM CELÉ OŽP VIDÍ PŘÍMO ZE SVÉ KANCELÁŘE (!!!!!) Trochu podivné a podezřelé, nemyslíte?
A ta zjevná úřední nechuť k tomu, aby se občan o čemkoli bližším dozvěděl, vedoucí až k tomu bezprecedentnímu oficiálnímu Prohlášení úředníků - petici poloviny městských úředníků proti ptajícímu se občanovi (?????)
3) Třetí věc je mé trestní oznámení na starostu a místostarostu pro pomluvu mé osoby. To vnímám jako velmi závažnou věc - když se takovými podlými způsoby chovají hlavní představitelé města (?!)
Kdo chce vidět a pochopit, vidí a chápe. Kdo nechce, tak nechce - a podsouvá ostatním myšlenku, že já (?) my(? - kdo jako my?) si chtějí prostřednictvím Komise pro vzhled města uzurpovat rozhodovací moc o majetku jiných... Pro přesnost upozorňuji, že jsem nikdy nebyla a nejsem členkou Komise pro vzhled města.
Je mi toto vše nepochopitelné a je mi z toho smutno.
Co zbývá člověku, který má své město rád a chce pro něj něco dělat? jJena možnost je na všechno a všechny se vykašlat a zajímat se jen a jen o své soukromí, na věci veřejné rezignovat a nasadit si klapky na oči a nevidět neslyšet podivné okolnosti věcí, které se v našem městě dějí. A vím, že by tato cesta mnohé "mocné" z našeho města potěšila a že je toto vlastně jejich cílem.
Druhá možnost je za rok kandidovat ve volbách a pokusit se prosadit více otevřenosti, informovanosti a spolupráce s občany, kteří pro své město chtějí něco dělat a kterým na jejich městě záleží. Vážně o tom uvažuji.
Rok je dlouhá doba.....rozhodnu se pak podle toho, nač budu mít sílu a žaludek.....
Alena Kortanová