Vše o Železném Brodě
Vzhled města
Předmět: Vzhled města
Ahoj Mílo.
Myslím že se poněkud
neshodneme. Vzhled města nemůže přece být jen záležitostí
obecního nebo státního majetku. To by potom,dle tebe, jakýkoliv
jiný vlastník v katastru města či obce neodpovídal nejen za
stav, ale i vzhled nemovitostí, lesních i travnatých ploch apod.?
Bude např. zajímavé, jak se bude vyvíjet situace okolo hotelu
Crystal až začne ohrožovat kolemjdoucí, ne vzhledem ale
vypadávajícími okny, to samé se rýsuje s ŽBS.
Mám, na rozdíl od tebe, pocit, že státní správa a samospráva má za povinnost udržovat a spravovat města, obce a životní prostředí, bez ohledu na vlastnické vztahy, čímž rozhodně nezpochybňuji hodnotu vlastnických vztahů, nicméně každý vlastník čehokoliv má bezpochyby zákonné povinnosti, které chtě nechtě musí dodržovat. Pokud by tomu tak nebylo, zavládla by, podle mého názoru, anarchie a zmatky. Věřím ale, že veřejně publikovaná názorová neshoda je znakem demokracie a svobody slova.
Ať se ti daří Zdeněk Hromas.
Dobrý den,
já víceméně souhlasím s Mílou. Není možné zasahovat do soukromého vlastnictví a tím méně pokud je to taková věc, jako prořez stromů a keřů. Mě se to teď před skladnou líbí víc než předtím, když byla zarostlá a prostor před ní v podstatě bez údržby. Teď je na ní pěkný pohled a může pyšně vyniknout její krása.
A komise ..... no ty jsou podle mě zbytečné. Myslím, že máme dostatečné zastupitelstvo a ti mají spoustu přátel a známých, kteří jim o svých názorech popovídají a oni je pak mohou prosazovat. A myslíte si pane Hromasi, že až začne Cristal padat (a on začne), že komise pro vzhled města něco vyřeší?? Bude opět jen na radních a zastupitelích, aby dle svých možností a dovedností něco udělali. Nedokážu si ale představit, že si budu chtít na svém pozemku pokácet strom a přijde komise pro vzhled města a bude mě hodnotit, jestli ano, nebo ne.
MěÚ Železný Brod, odbor životního prostředí, neobdržel žádnou žádost od žádného z vlastníků pozemků na tzv. „Kostelním vršku“ ohledně kácení nějakého stromu. Proto nemůžeme vědět o zamýšlených pracích kteréhokoliv z těchto vlastníků. Po případném obdržení žádosti, ji budeme posuzovat v souladu s platnými zákony.
Miloš Pala, vedoucí odboru ŽP MěÚ Železný Brod
Předmět: Re: Vzhled města
Dobry den, jen k upresneni pojmu. Toto vlakno neni o nejakem soukromem "zivem plotu" - pokud jim tedy neminime treba to lipove stromoradi pod kostelem. (A komu se nazev kostelni vrch nezda, muze mluvit o kostelnim ostrohu nebo kostelni opysi https://cs.wikipedia.org/wiki/Opy%C5%A1 Docela by asi leckoho zajimal i aktualni stav rozhodovani mestskych organu ohledne "ziveho plotu" starych lip na Jiraskaci