Vše o Železném Brodě
Malé náměstí.
Předmět: Re: Malé náměstí.
Předmět: Malé náměstí.
Projekt úpravy Malého náměstí je od počátku definován tak, aby byl prostor využit pro pořádání kulturních akcí typu masopust, jarmark nebo Skleněné městečko, ale aby současně byl i kulturní vizitkou města, a ne jen štěrkovou plochou, kde parkují auta a autobusy. Právě plocha před sklepy ve svahu pod zvoničkou je místem, kde bude možná konání kulturních akcí i mimo ty výše uvedené. Tento koncept se ostatně objevuje už i v letitém zápisu z jednání rady města z 20.3.2008.
Připomínky pochopitelně uplatňovat lze, ale je na rozhodnutí volených zástupců města, v jaké podobě se bude projekt realizovat. V současné době se čeká na poslední stanovisko orgánů památkové péče, a poté bude dokumentace předána k dokončení územního řízení.
Vážený pane Tribučku,
to je přesně ten problém, proč nechci diskutovat o vizualizaci, ale nabádám všechny zájemce, aby se přišli podívat na skutečný projekt. To, že zpracovatelé nešťastně "smáznou" v pohledu náměstí jeden objekt, protože před ním stálo auto nebo co, tak to neznamená, že se něco bourá. Nota bene památkově chráněný objekt.
V prezentačním .pdf souboru je pohled opravený a správný, tedy včetně Jechovska. Obrázky v .jpg jsou starší a obsahují nešťastné posunutí zadní "stěny" domů, kde Jechovsko zmizelo "pod šedou omítkou". Demolice nikdy navržená nebyla, protože k tomu nebyl důvod.
Uložení inženýrských sítí má svá pravidla. Nesmí být uloženy příliš hluboko, ale ani mělko. Pokud se postaví kanalizační šachta, jejím posledním horním konusem se následně již jen těžko dá výška měnit. Inženýrské sítě by neměly být položeny podélně pod obrubníkem, natožpak pod zdí, a samozřejmě se poloha jen těžko koordinuje se základy veřejného osvětlení. Z toho důvodu se domnívám, že dokumentaci je třeba dokončit, a ne ji shodit pod stůl, jak to udělala moje naštěstí již bývalá kolegyně Bryknarová s tím, že prý jsem nějakou dokumentaci někam zašatročil já.
Na jednání jsem se o názoru současných radních na projekt Malého náměstí nedozvěděl bohužel vůbec nic. A to přesto, že již rada města dne 20.3.2008 schválila úpravu Malého náměstí tak, že bude plocha vydlážděna a bude zde redukován počet parkovacích míst. Tehdejší starosta Horáček však na jednání zastupitelstva nebyl přítomen, takže si své usnesení nemohl obhájit.