Ahoj.
Přechody. Nejdříve jsem to chtěl napsat do vlákna Mostu, ale pak jsem to dal sem do Přechodů. Tak jsem se taky zúčastnil slavnostního předání našeho nového mostu. Dopadlo to dobře. Nikdo se v té tlačenici nezranil, i když několik maminek, svými kočárky asi byly překvapené výškou obrubníku. Jasně, měly jet ke sníženému místu a bez potíží přejet na druhou stranu k loučce u parkoviště, nebo prostě přejet po silnici na široký chodník u Trhu. Ale, psát jsem chtěl hlavně o něčem jiném.
Šel jsem po mostě za jednou paní, co se taky zůčastnila toho předání. Asi patřila ke skupince z ,,Kraje,, a nějak přišla řeč na tu návaznost mostního chodníku na chodník u Trhu. O části u toho Trhu se zmínila, že tam, co je ta loučka s vývěskami, je potíž s nějakou dohodou s vlastníkem. To asi dokážu pochopit.
Ještě přišla řeč na ty vysoké obrubníky.Na to mi řekla, že na těch koncích jsou právě ty snížené ,,PŘECHODY,, a že tam si mají lidi zajít a bezpečně přejít. No, dáma se zřejmě mýlila. Nebo neví, jak má vypadat správný přechod. Jak jsem si všimnul, moc lidí si tam tu krátkou zacházku nedopřává. Jen maminky, co jim nevadí, že si své mimino nahrnou dozadu do boudičky, tak z toho vysokého obrubníku nějak sjedou. Ale, tam se dějí i jiné věci. Známý mi řekl v pátek, že tam už viděl sestupovat starou paní a ta, protože nečekala, že ten obrubník bude tak vysoký, šla do kolen.
Tak mě napadlo, že když to tam nejsou přechody, tak ani nehrozí nějaká pokuta od nějakého policisty ani celníka (občas tu ve městě ,,slouží,,)za přechod-přejítí jinde, než tam. Jak to bude s tím úzkým chodníčkem u Takána, nevím. Nikdo to neví. Nikdo se k tomu totiž zatím nevyjádřil. Ahoj.