Dobrý den. Omlouvám se paní Kortanové, kterou oslovujete a dovolte mi několik osobních poznatků a postřehů. Nevím do jaké míry znáte trendy moderní turistiky a poznávacích pobytů, nicméně, podle mého názoru, je hotel CRISTAL pro účel ubytování hostů vyloučen.
Nemá základní wellness vybavení, bez kterého je v současnosti ubytovávání vyloučeno.
Není přijatelné parkoviště.
Poloha náměstí, na křižovatce frekventovaných silnic, není pro hosty přijatelná.
Představa organizovaných skupin, přijíždějících turnusově autobusy, se míjí s realitou o minimálně 30 let.
Vím o čem mluvím, rok jsem CRISTAL provozoval. Samozřejmě je to celkem zatím stále pohledná a relativně zachovalá budova i když zanedbaná, která tak nějak na náměstí patří. Nevím jak si kdo představuje jeho budoucnost, nicméně představa majitele, který CRISTAL bude udržovat, dbát na bezpečnost i spokojenost občanů města je zřejmě utopií. Jedinou jistotou by mohl být odkup městem, bez ohledu na okamžité využití. Mám pocit, že by se budova na náměstí městu s rozšířenou působností hodila a věřím, že by se našlo i dostatek schopných lidí, kteří by jí daly smysl. Jistě se na toto téma sejde ještě mnoho připomínek, návrhů a nápadů, protože ten můj nemusí být nutně ten jediný a správný.
Tak zatím dobrou