Dobrý den.
Pane Tribučku, co se týče Exathermu jsem nikdy, na rozdíl od Vás, žádné výstupy ani rozbory kontaminací neviděl. Pan zastupitel MÚ ŽB a poslanec parlamentu ČR pan Horáček za TOP09 však v předvolebním rozhovoru v Deníku Jablonecka prohlásil:
„Chtěli bychom vyřešit Exatherm. Jako řešení vidíme demolici, po které by mohlo vzniknout skvělé místo pro centrální park. Projekt přinese pracovní místa, pomůže oživit ekonomiku. A celá plocha může zůstat jako rezervní pro budoucí generace. Třeba naše děti zjistí, že park je tam docela dobrý, nebo pro místo najdou lepší budoucnost. To už ale bude na nich. Na nás je najít na projekt finanční prostředky, nejlépe z dotací a zajistit, aby vše klaplo.“
Čekám proto (zatím marně) na odpověď na otázku, kterou jsem mu mj. na základě zmíněného rozhovoru, položil na zasedání ZM ŽB 27.4. 2015: „Jak je daleko řešení Exathermu a kolik toto řešení přinese nových pracovních příležitostí?“ on tehdy slíbil odpovědět písemně, což by mělo být na záznamu nebo v zápisu ze zasedání ZM.
Nevím jak Vy, ale mně se naopak křižovatky s kruhovými objezdy líbí a nic na tom nemění fakt, že se někde ne zcela povedly. Jezdím dlouhá léta po republice i cizině a křižovatky s kruhovým objezdem považuji za nejpřehlednější a nejbezpečnější. Máte pravdu, že křižovatka před Liduškou u Vyšehradu není vzorem bezpečnosti, navíc se tam vyskytují někdy i děti s housličkami a chodníky na silnicích chybí. Zatím ještě nikdo, pokud se pamatuji v Železném Brodě neuvažoval či nenavrhoval řešení jakékoliv křižovatky kruhovým objezdem.
Snad ještě maličkost ke křižovatce na náměstí. Přece jen, podle mého názoru, je frekvence na mezinárodní silnici E65 a následně i na zmíněné křižovatce nesrovnatelně větší nežli na klasické křižovatce silnic II třídy. Je to samozřejmě můj názor a nechci jej nikomu vnucovat. Zcela pravdivým ukazatelem by samozřejmě bylo měření průjezdů, což není v době přesných snímacích čidel napojených na IT nic nákladného ani složitého.
Přeji hezký den