Dobré odpoledne,
tak se s vámi chci rozdělit o další pokračování této diskuse, tentokrát při osobním setkání. Zcela náhodou jsem se dnes potkala s panem místostarostou Ivanem Mališem ve městě. Známe se už léta, tykáme si, a protože jsem člověk přímý, zeptala jsem se ho tedy přímo, proč nám radnice neodpovídá na naše dotazy. Bylo mi odpovězeno, že na diskusním fóru odpovídat nebudou, protože i tak odpovídají dost a na odpovídání mají celkem 6 možností: Osobně na radnici, osobně na Zastupitelstvu, telefonicky, mailem, přes Železnobrodský zpravodaj a k tomu šestému jsme se nedostalii.
Ptala jsem se opakovaně, proč k těmto šesti způsobům tedy nelze přidat sedmý - nejjednodušší- na diskusním fóru. Bylo mi řečeno, že prý proto, že jsou zde uráženi.
Ptala jsem se, kde konkrétně jsme je kdo urazil. Odpověděl, že je urazil jeden pán, který se v diskusi zmínil o nich jako bývalých učitelích. Oponovala jsem, že to jsou moje slova, ne nějakého pána, a že v tom žádná urážka nebyla, vždyť přeci je čistá pravda. že tři z Rady města jsou bývalí učitelé (Mgr. Lufinka, Mgr. Mališ a Mgr. Horáček) a jeden je učitel i současný - Mgr. Hartl.
Ať to nemusíte hledat, cituji ze svého, údajně "urážlivého" příspěvku:
" Nakonec - čtyři z pěti členů Rady města jsou bývalí učitelé, takže musí být na komunikaci a odpovídání na odlišné názory od žáků, rodičů a nadřízených zvyklí."
Ať to čtu, jak to čtu, nedovedu si představit, že v tomto někdo vidí urážku...??
Dále mi bylo řečeno, že na městském fóru odpovídat nebudou, jednak to není prý jejich povinnost a na fóru je stejně málo lidí. Ptala jsem se ho, jestli cca 4500 přístupů na tuto diskusi se mu zdá málo, prý je málo nás diskutujících. Na to jsem oponovala, že odpovědět by přeci měli i jedinému člověku, když se jich zeptá. Na to mi bylo řečeno, že tomu pánovi přeci na Zastupitelstvu odpoví, až se jich zeptá. Tak jsem se ptala, proč mně neodpoví v diskusi, když jsem je o odpověď v diskusním fóru žádala. Prý je způsobů odpovědi občanům dost - šest.
Musím říct, že jsem postojem pana Mališe velmi zklamaná. Cítím v něm nevstřícnost a taky podtón ve smyslu, že způsob komunikace určují oni, nikoli nějací občané....
Koho vás toto téma zajímá, přijďte v pondělí 27. dubna odpoledne na Zastupitelstvo do budovy B, ať si můžete na věc udělat vlastní názor. Kdo je tou dobou v práci, zkuste si tedy až budete moci podívat se aspoň na záznam ze Zastupitelstva.
Můžeme jenom doufat, že tou dobou nebude už přístup k tomuto záznamu ztížený a nebo dokonce zrušený