Ještě ohledně Cristalu:
Předminulé vedení města, ještě za pana Horáčka, koupilo trochu nepochopitelně (alespoň tedy pro mě) budovu Exatermu. Argumentovalo tehdy tím, že je třeba zachránit tento prostor před obydlením bezdomovci. Kteří tehdy byli v Brodě asi 3, nyní žádný, pokud vím.
Na mě to tehdy působilo tak, že vedení města Exaterm koupilo jaksi natruc panu Kalouskovi, majiteli Detesku, který o objekt měl tehdy zájem. Že mu chtěli, naprosto proti logice, jaksi přistřihnout křídla, aby si uvědomil, kdo tu má moc, kdo tu vládne.
Objekt se nepodařilo předminulému, minulému ani současnému vedení ani pronajmout ani smysluplně využít. Vlastně nikdo neví, jak moc je kontaminovaný rtutí a do toho tedy (aspoň podle mě), nikdo rozumně uvažující nepůjde.
Tak se Exaterm stal smutným a pěkně drahým pomníkem lidské (buďme shovívaví a slušní) - hlouposti a ješitnosti.
U Cristalu nyní obydlení nepřizpůsobivými velmi reálně hrozí. Za 5 milionů a na splátky - no neberte to, když je tam spousta obytných jednotek, vlastně za hubičku. Podnikavců, kteří takto uvažují, těch 5 milionů mají a příspěvky na bydlení od nájemníků mají od státu jisté, je v republice dost, i v našem okolí.
Myslím, že tady je na místě, aby město objekt zachránilo. Navíc - stále se neví, kam přemístit Základní uměleckou školu, kde se děti učí v plesnivých prostorách, dala by se tam přemístit knihovna a různé, po městě dnes roztroušené úřady. Jediný problém tohoto řešení je, že ho navrhlo předchozí vedení města.
Dokáže se přes tento "problém" nové vedení přenést a o věci začít uvažovat?
Tato diskuse o transparentnosti sklouzává ke Cristalu, také velmi diskutovanému tématu. Proto zakládám nové téma Cristal a tento příspěvek tam kopíruji.
Prosím všechny, aby připomínky ke Cristalu psali do nové diskuse, tuto nechme pro transparentnost. Myslím, že i k transparentnosti bude i v budoucnu hodně věcí k další diskusi.