Dobrý den. Vedení města, podle mne, nic neodmítlo ani apriori neodmítá, jen na podněty jednotlivců, kromě pana Macha, na jeho diskusním webu jaksi nereaguje, což beru jako fakt. Pokusil jsem se tématem „Vzhled města věc veřejná“ oslovit nejen vedení radnice, ale i širokou veřejnost, nicméně s nulovým výsledkem. To, že nereagovala ani nediskutovala radnice celkem chápu, nicméně že se nepřidal nikdo z občanské společnosti, alespoň pro mne pochopitelné není.
Dobrá budeme se bavit mezi sebou.
Milý pane Zahradníku. Podle mého názoru lávka či mostek přes Jizeru v oblasti Poříče, by byl maximálně smysluplný v době, kdy na Poříčí pracovali stovky lidí a zkratku do práce by jistě uvítali obyvatelé jak Jiráskova nábřeží, tak i sídliště na Brodci. Nyní, když se podařilo ŽBS zachránit před vytunelováním a od roku 2009 na Poříčí pracuje hrstka lidí, by lávka ztratila,dle mne poněkud na smyslu. Do nákupních středisek většina jezdí auty a všechno závisí na propočtech výhodnosti pro co největší počet obyvatel města. Pokud není v plánu úprava malého rynku a okolí, ztrácí na smyslu i souběžná lávka s mostem. Mám pocit, že by prozatím stačilo řádně ošetřit a natřít lávku stávající (ostudu města), což je ale zřejmě podmíněno ukončením přestavby hlavního mostu. Blízká budoucnost však jistě ukáže potřeby investic, už vzhledem k předvolebně proklamované výstavbě tzv. Greenway Jizera.
Vím, že to není Váše starost, ale dovolím si trochu postesknou za Rafandu. Zrovna včera měla větší sanita za Semil veliký problém se promotat mezi zaparkovanými auty. O případných autech hasičů si netroufnu spekulovat. Vloni na jaře, na sezení osadního výboru Rafanda s místopředsedou ing. Loumou, bylo diskutováno rozšíření parkovacích míst mj. do břehu tak, aby bylo možno parkovat kolmo k ulici. Je pravdou, že bylo zřízeno pár parkovacích míst před čp. 250, což bohužel absolutně nestačí. Je také pravdou, že celá „Rafanda“ nebyla stavěna na současný automobilový boom. Tak si kladu otázku, kdo bude tuto situaci řešit, dřív než dojde k opravdu nebezpečné situaci, když osadní výbory už neexistují? Odpověď samozřejmě těžká není, pokud by se chtěl někdo přesvědčit o stavu věci, doporučuji dobu 22,00 – 5,00 nebo o svátcích a nedělích. O všedních dnech bývá okolo „Rafandy“ místa dost, protože většina zde bydlících do zaměstnání dojíždí osobními vozy mimo ŽB.
Těším se na Vaše reakce, mějte pěkný den.