Vše o Železném Brodě

Dotazy k volebním programům

Počet příspěvků: 12 zobrazené: 11 - 12
< 1 2 >

Předmět: Dotazy k volebním programům

Dobrý den Ernesto,
děkuji, že jste se nabídnul. Ač jsem to v plánu neměl, tak na jedno se optám - jako většina kandidujících stran se dotýkáte problematiky veřejných zakázek a toho, že by tyto zakázky měli dostávat brodští zaměstnavatelé/živnostníci. Nelze než souhlasit. Zákon o veřejných zakázkách ovšem přepokládám znáte, takže by mě zajímalo, jak toho lze podle Vás dosáhnout?

JM

Předmět: Dotazy k volebním programům

Dobrý den Honzo,

nevím, jak jste přišel na skutečnost, že se v našem programu dotýkáme problematiky veřejných zakázek. Možná jste se v tom trochu ztratil.

Chceme prosadit: „aby v našem městě zůstávalo co nejvíce pracovních příležitostí“. To je přesné znění. Dále pak v programu uvádíme, že …„Není proto důvod, aby v každé maličkosti se povolávala cizí firma (řemeslník, služba…)“ …Toť stručný výtažek.

Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách připouští i tzv. „Zakázky malého rozsahu“,
které jsou do částky Kč. :

• 2 000 000 Kč (bez DPH) na pořízení zboží a služeb nebo
• 6 000 000 Kč (bez DPH) na stavební práce

Pokud ale zakázka nedosáhne této výše, jedná se tzv. zakázku malého rozsahu a orgán státní správy nemusí dodržet postup podle zákona o veřejných zakázkách. Tím samozřejmě není dotčena povinnost dodržovat základní zásady tohoto zákona, jako:
• Zásadu transparentnosti
• Zásadu rovného zacházení
• Zásadu zákazu diskriminace
a další ustanovení tohoto zákona.

Všichni dobře víme, jak se v současné době „hauzíruje“ právě se zadáváním zakázek
a dodatečném vzniku „vícenákladů“, kdy tyto „hrátky“ z různých důvodů diskriminují
právě „nevyvolené“ dodavatele.

Tomu všemu se dá poměrně úspěšně čelit SKUTEČNOU TRANSPARENTNOSTÍ. (Podrobné zveřejňování všech smluv atd…).

Doufám, že se mi podařilo alespoň částečně objasnit náš pohled na princip této velice složité a hlavně nepřehledné tématiky, jejíž podrobné zpracování zajisté nepatří do rozsahu DF.

Slunce v duši, Ernesto Malafarina st.
Počet příspěvků: 12 zobrazené: 11 - 12
< 1 2 >