Vše o Železném Brodě
Kdo volí jinak než pan Lhotský, je imbecil
Předmět: Kdo volí jinak než pan Lhotský, je imbecil
Předmět: Re: Kdo volí jinak než pan Lhotský, je imbecil
o obálkové či neobálkové metodě jsem snad ani nemluvil. Není to má sféra kompetence, nejsem ekonom. Ostatně všiml jsem si zejména toho gulášku a pivíčka a to na mne zapůsobilo natolik vulgárně a odpudivě, že jsem dále ani nečetl. Pak také zapůsobil samozřejmě i fakt, že tvrzení p. Lhotského, ať už adekvátní či nikoliv, bylo zcela zjevně již v názvu tématu podstatně překrouceno.
Jinak obecně řečeno. TOP 09 je stranou Drábkovou, Kalouskovou a dalších jim podobných. Jejímu chování, dokud byla ve vládě, by ze všeho nejlépe odpovídal název: Česká strana asociální. Čekat, že tato strana bude na lokální úrovni zavádět nějaká sociální opatření typu snížení úrovně nájemného je mírně řečeno naivní. Slušnou dávku nedůvěryhodného populismu lze proto nalézt ani ne tak nutně v samotném tvrzení, že obálková metoda je špatná, ale v tom, že to vychází z úst člověka kandidujícího za stranu, která zcela mimořádně přispěla k destrukci sociálního systému České republiky.
Vzhledem k tomu, že v p. Lhotským kritizované kampani je dominantním bodem pozvání na gulášek a pivíčko celkem se mu nedivím. Sám jsem četbu volebního program TOP09 ukončil právě v tomto bodě s konstatováním, že takto vulgárně hospodské pojetí kampaně může zaujmout jen člověka, jehož základním charakterovým rysem je hluboký intelektuální deficit.
Obávám se, že je to pravda a pokud to někdo formuluje pomocí trochu silnějšího výrazu, na věci samé to asi nic nemění.
Připojím i svůj názor na vulgární vyjadřování. Domnívám se, že fakt, že je někdo šikovný, úspěšný, známý či populární, jej ještě neopravňuje k tomu, aby byl na „ty obyčejné“ hrubý, vulgární či arogantní. Spíše naopak, zavazuje jej to k slušnému chování. Vždyť právě i na části „těch obyčejných“ závisí jeho popularita. A je mnoho případů, kdy tato utrpěla právě na základě „arogance“.
Za svůj život jsem přišel do styku s mnoha vysoce známými, úspěšnými a ve svých oborech uznávanými lidmi, ale ani u jednoho jsem se nesetkal s chováním „řeznického psa“ (omluvte prosím tento výraz, není vztažen ke konkrétní osobě). Spíše čím vyšší bylo jejich postavení, tím větší byla jejich skromnost – pokora a úcta k obyčejnému člověku.
Jsem toho názoru, že tato forma „arogance“ je i důsledkem deformace charakterů ještě z minulého režimu a podvědomého odporu k tomuto. Jakási značka alespoň takovéhoto symbolu nesouhlasu. (Nemůžeme-li být tvrdí a nekompromisní k systému, tak budeme alespoň vzájemně vůči sobě, nebo lépe vůči těm, kdo nejsou s námi naladěni na stejné vlně). Je to jakési „dokazování si“, jací jsme „borci“, ve skutečnosti pak jakási nálepka na nějakou „bolístku“.
Nemám nic osobního vůči p. Lhotskému, (přesto že i já jsem to bezdůvodně schytal), vážím si jej za vykonanou práci i jeho mimopracovní činnosti; jen ten způsob vyjadřování…(mohl by být trošilinku jemnější).
Jinak vše dobré, Ernesto Malafarina st.
Dobrý den,
právě jsem zjistil, že já a moji blízcí jsou imbecilové. Přesto se mě to nijak nedotýká, považuji to pouze za podlou předvolební kampaň. Ale kladu si otázku, co dává člověku právo urážet lidi, kteří právě jemu nedají svůj hlas. Naše strana „Za Železnobrodsko krásnější“ je složena ze samých slušných a pracovitých lidí. Možná to jsou právě dvě základní charakteristiky „IMBECILA“ podle pana Lhotského. Nevím, co člověk, který již před volbami považuje svoje nevoliče za imbecily, může těmto lidem nabídnout po volbách. Každý si jistě udělá obrázek sám. Jinak žrádlo a chlast, jak uvádí pan Lhotský, bude k dispozici všem, kteří za námi ve čtvrtek na náměstí přijdou. Samozřejmostí bude i volební program. Domníval jsem se, že zastupitelé vykonávají svoji činnost ve prospěch „Broďáků“, ne pouze svých příznivců. Šťastnou ruku ve volbě kandidátů. Tomáš Hartl