Vážený pane Hromasi
Kladete si otázku a rovnou na ní odpovídáte. Ale odpověď na ní je ryze sunjektivní hodnocení. Tak to nepředkládejte jako jasný fakt.Myslím toto"kladu si otázku, jak je možné, když lze měnit v Železném Brodě dlouhodobě politiku na přívětivější, selským rozumem pochopitelnější, občanské společnosti prospěšnější, se mnozí voliči, podle mého názoru, nějakým záhadným způsobem nechávají přesvědčit, že všechny podobné atributy zajistí i někteří politici, kteří v minulosti dokázali opak"
Stejně bych já mohl polemizovat o tomto:"Není také ani nikterak těžké sestavit natolik úžasný a podbízivý volební program, „že by mámo byl hřích, ho nevolit“.¨
Přesně toto je ten předvolební plakát, vysící na Cristalu. Můžeme být vlastně rádi, že současnou vládnoucí garniturů napadlo měsíc před volbami co s Cristalem. Je smůla, že je to celé čtyři roky nějak míjelo. Pokud si vezmu starý volební program strany se kterou sympatizujete, tak si namátkou vzpomenu třeba na slib zajistit autobusovou dopravu na středisko. To není podle Vás populismus nejhrubšího zrna? Myslím, že oba víme, že to je finančně asi hoooooodně mimo realitu. Ale sliby se slibují, že? Stejně jako navýšení bezpečnosti ve městě, které bylo ve finále provedeno snížením počtu městských strážníků A takto bychom mohli pokračovat dále. Panjakubička napíše co podle něj splnili a oponent, kdokoliv, to může stejně rozporovat. Protože se pohybujeme na bázi subjektivních dojmů.
Mě třeba podstatně více vyhovovalo si přečíst podrobný záznam z jednání zastupitelstva, než ten současný záznam. Protože když si ho teď zkusím pustit, tak vidím něco v rozlišení 352x288 a zvuk vycházejícíjakoby z láhve. A to pominu že tím co je hlavně vidět je ta blikající obrazovka, takžena záznam se dá koukat tak minutu a začne Vás bolet hlava. Ale co se nepochlubit, že?
Další drobnost. Pan starosta se chlubí čerpáním dotací, nejen z Evropských fondů. Do EU jsme vstoupuily v roce 2004 a čerpání dotací se rozjelo až v poslední době. Takže je vcelku logické, že asi bude suma nejvyšší v poseldní době. Přitom pan starosta píše toto:"
- Přepracováním původního projektu jsme dosáhli na evropskou dotaci Regionálního operačního programu ve výši 56 mil. Kč."
A co zo toho vyplývá? Že se z 80 milionů použilo 56 zde. Na zbytek tedy je 24 mio. To není již tak moc. Ale opět, co se nepochlubit, že?
Snížení cen za mobilního operátora. neproběhla v Čechách náhodou poměrně velká cenová revoluce v mobilním byznysu? To čím se pan starosta chlubí, je naprosto přirozený proces, který zde proběhl a jeho zásluha to opravdu není.Je to stejné, jako by říkal, že koupil nové auto a to jezdí o polovinu levněji. Také to není jeho zásluha, ale zásluha výtobce toho auta.
Tak a teď to hlavní. Malý rynek. Když byla výstava návrhů na radnici, tak jsem rpočítal tu knihu a nějak se tam oslavné chorály neobjevovaly. A i teď nevím o nějaké podpoře této akce. Malý rynek bude zastavěn k nepoužití? Tady jde současné vedení radnice přímo proti vůli občanů. Ale proč se nepochválit, že?
A pokud vezmu dále program strany Občané pro změnu, tak bych mohl pokračovat. Ale tak jako Váš názor, je to můj subjektivní názor.
Čerpal sjem z těchto stránek:http://www.obcaneprozmenu.cz/
PS: A ač jsem se s minulým vedením radnice na mnohem také neshodl, tak mě nikdo z předsdtavitelů města nenadával do debilů