Zdravím návštěvníky DF.
Tak a jsme přesně u jádra problému, který neustále opakuji v různých obměnách:
zde je totiž vzorový, dokonce bych řekl ukázkový případ toho, co jsem již několikrát označil za „aroganci a úřednickou nabubřelost“, jedním vyjádřením „autokratické chování vedení naší radnice“ resp. nejvyššího vedení. Je to ukázka pohrdání právem, pohrdání občanem a svévolné přivlastňování si nároku na jednostranné rozhodování. Postoj absolutně nevhodný a nepřípustný pro nejvyšší a nejváženější místa ve vedení města.
Na moji jasnou a věcnou otázku: „Zajímalo by mě, zda reklamní poutače,tzv.banery ……….... ……splňují všechny požadavky platné legislativy, tj. potřebná povolení k umístění na takto dopravně frekventovaných místech včetně souhlasných stanovisek všech zúčastněných a dotčených subjektů. „ (zde na DF 23.09.2014, 00:14) jsem tak jako obvykle nedostal konkrétní odpověď. Namísto toho vyhýbavá odpověď p. starosty 24.09.2014, 10:59.
Přirovnal bych to k situaci, kdy vás - automobilistu zastaví silniční kontrola a na její požadavek předložit řidičské oprávnění a doklady od vozidla odpovíte něco v tomto duchu: „jezdím stejným způsobem jako ostatní, již minule jsem tudy projel, auto v ceně tolik a tolik Kč jsem si zaplatil já osobně, zimní pneu mi kupují přátelé a známí, benzin si platím. Díky za Váš zájem a hezký den, já odjíždím.“
Umím si představit, co by asi následovalo.
Vážení spoluobčané, přemýšlejte dobře o tom, koho si zvolíte na příští období do vedení radnice našeho města. Je to jen Vaše volba. Pečlivě zvažujte každé jméno; na jednu misku vah dejte upřímnost (ta někdy může být i bolestivější), loajalitu k městu, zkušenost osobní či Vašich přátel;
na druhou pak faleš, přetvářku, prospěchářství, snahu podbízet se a kupovat si přízeň. Ostatně všechna tato několika generační lidová moudrost je zapsána v mnoha krásných a poučných pohádkách. K tomu, aby se člověk správně rozhodl, stačí i tzv. „selský rozum“.
Nenechme si vzít naše město, nenechme si vzít možnost svobodně se vyjádřit k problémům a diskutovat o možných řešeních. Nenechme si vnucovat, co je nám cizí.
Prosím Vás závěrem o dvě věci:
1. Přijďte v co největším počtu k volbám a „neházejte flintu do žita“. Je to velmi důležité.
2. Pokud to je pro Vás jen trochu možné, volte Vámi vybranou celou kandidátku. (Obdélníček nahoře, u názvu volebního uskupení. „Kroužkováním“ jednotlivých kandidátů v podstatě oslabujete pozici sdružení nezávislých kandidátů. Vysvětlení je otištěno
na mém fb. profilu – a bylo sdíleno i jinými).
Slunce v duši Všem.
Ernesto Malafarina st.